Опасявам се, че премиерът е бил сериозно подведен по въпроса

...
Опасявам се, че премиерът е бил сериозно подведен по въпроса
Коментари Харесай

Стоян Мавродиев: Премиерът е подведен от фалшивите новини на медии терористи

Опасявам се, че министър председателят е бил съществено измамен по въпроса с тази договорка, заради това, че материята е комплицирана, и не е имал време в тази тежка обстановка, с цел да стигне до детайлите. Не е осъществено нищо неправилно, и намирам за извънредно незаслужено към целия екип, който работи почтено, честно и професионално.

Така изпълнителният шеф на ББР Стоян Мавродиев разяснява пред Би Ти Ви настояването за неговото премахване от премиера Бойко Борисов.

Той още веднъж упрекна Иво Прокопиев за офанзивата, като назова това персонална вендета и персонална офанзива против банката. „ Борисов е получил неверна информация, той милее за страната, на драго сърце бих му обяснил цялата интервенция “, сподели Мавродиев. Той упрекна Прокопиев, че води подривна активност против банката и работи като терористична организация с офанзива против държавното управление.

По мотив договорката, Мавродиев изясни, че по тази договорка се е работило от дълго време, а след завършването и той е получил позвънявания от банки, защото я е спечелил в конкуренция с търговски банки. И обясни- 75 млн. лева се дават на компанията да купи портфейл необслужвани заеми от две банки- Пощенска и Общинска, тя е обезпечена с над 500 млн. лева активи, от които 150 млн. лева са недвижими парцели, т.е. тази договорка е обезпечена над 5 пъти, или има 500% поръчителство. Тя значи, че в 10 годишен интервал ББР ще завоюва 35 млн. лева които или ще останат в капитала на банката, или ще се раздадат като заеми на дребни компании.

Те ще влязат плюс лихвата, това ще влезе в бюджета, или ще останат в капитала на банката и ще бъдат раздадени като заеми за дребни компании. Тази договорка прави още две значими неща- тя прочиства портфейлите на двете банки, тези пари влизат непосредствено от нас в двете банки, чисто счетоводно минават през тази компания, влиза чист и пресен запас, който те могат да насочат към дребни и междинни предприятия, изясни Мавродиев. Той изрично отхвърли да са свързани с държавните 200 млн.лв.

"Това е персонална вендета против мен и банката, Прокопиев прави подривна активност против банката и работи като терористична организация с офанзива против държавното управление ", счита Мавродиев. Той добави, че Борисов е получил неверна информация, той милее за страната, на драго сърце бих му обяснил цялата интервенция “. И прикани премиера, да не пипа екипа на банката, който се състои от експерти, а да се задоволи единствено с неговото уволняване.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР