Опасността за Путин е в Кремъл – той може да

...
Опасността за Путин е в Кремъл – той може да
Коментари Харесай

Проф. Герхард Мангот: Може Путин да бъде свален с дворцов преврат, не с протести

Опасността за Путин е в Кремъл – той може да бъде свален с дворцов прелом, само че надали това ще стане с митинги. Такава позиция изрази пред БНР проф. Герхард Мангот, политолог от университета в Инсбрук и един от водещите европейски откриватели на Русия.

" В момента, а и в обозримо бъдеще, Путин няма да бъде свален с митинги. Роднините на мобилизираните момчета стачкуват, тъй като ги изпращат на фронта без образование и без техника. Като пушечно месо. Този митинг се усилва и притиска Путин, само че не го заплашва. Защото този митинг не е всеобщ и не идва от всички прослойки на съветското общество. “ – разяснява той.

" Опасността за Путин е в Кремъл, от дворцов прелом. А до дворцов прелом може да се стигне, в случай че Русия продължи по този начин позорно да губи войната. Ако Путин загуби войната и изключително в случай че загуби Крим и Донбас, губи и властта. " – акцентира политологът.

Той обърна внимание на позицията на близкия до Кремъл мъдрец Александър Дугин, апетитен като един от идеолозите на путиновата власт:
„ Внимание заслужават думите на Александър Дугин, Путиновия Распутин, както го назовават, който неотдавна сподели, че работата на автократа е да пази страната и народа си. И в случай че не може да го прави, значи не става за тази работа. Това беше директна, персонална подигравка към Путин. Досега не се е случвало постоянно, някой по този начин намерено да атакува Путин. "

Проф. Мангот счита, че упоритостите на други две емблематични фигури – Рамзан Кадиров и Евгений Пригожин, са без покритие.

" И двамата сега си придават по-голяма значимост в сравнение с могат да понесат. Те си разрешават доста остро да подлагат на критика съветския генералитет, имат несъразмерни упоритости да се повдигнат и тъкмо това ще ги прекърши. Защото ФСБ, федералната работа за сигурност, няма да им разреши да застрашат властта. “ – разясни той.

Според него, Путин няма да бъде изправен пред интернационален арбитражен съд персонално.

" Дали ще има специфичен боен арбитражен съд или ще има развой в съществуващия интернационален съд в Хага няма изключително значение. Така или другояче пред съда евентуално никой обвинен няма да се яви персонално. Докато е на власт, Путин няма по какъв начин да се появи в Хага. Съдени ще бъдат по-скоро командири от съветската войска. В Украйна към този момент има хванати високопоставени офицери, само че не и от най-висшето военно управление. " – уточни проф. Мангот.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР