Опасността от нов пик на коронавируса не е отминала нито

...
Опасността от нов пик на коронавируса не е отминала нито
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Готова ли е здравната система да поеме нов бум на Ковид-19


Опасността от нов пик на ковид не е отминала нито у нас, нито по света. България е в най-рисковата група за разпространяване на вируса, съгласно Европейския център за предварителна защита и надзор на заболяванията. Нямаме право да бъдем изненади от утежняване на обстановката. За това предизвести с пост във Facebook вицепрезиденът Илияна Йотова.

Тя сложи и няколко съответни въпроса към успеваемостта на ограниченията и положението на здравната система в обстановката на коронакризата.

Йотова упорства за справедлив разбор какво свършихме през миналите месеци: Готова ли е здравната ни система да се оправи с по-голямо разпространяване на вируса? На нужното равнище ли е шумно прокламираният надзор?

Трябва да чуем предложенията на лекарите от първа линия, които понасят най-голямата тежест, добавя вицепрезидентът.

Тя упорства и за ясна здравно-санитарна стратегия за деяние за гарантиране здравето на българските жители при разнообразни разновидности от развиването на епидемията.

Призовава още за ясни рамки за дейностите и отговорностите на всички. Днес паниката ни е за учебните заведения. На първа линия са шефове и учители. Но не може да разчитаме единствено на тяхното мъжество и смелостта да вземат решения, на съвестта на родителите, безапелационна е Илияна Йотова.

Според нея има потребност от действителна равносметка на резултата от обществените и икономическите ограничения. Раздаването на пари не води до напредък. Необходима е стратегия за стабилизиране на българската стопанска система, с ясна и транспарантна финансова рамка от национални и европейски средства, добавя вицепрезидентът. И упорства за предвидимост и сигурност, „ колкото и условно да звучат в изискванията на изключителна обстановка “.

Хаосът и страстите би трябвало да правят отстъпка място на рационалната мисъл и задълбочения експертен диалог. Нека да повярваме в себе си като жители, като общество! Нямаме време за губене!, приключва Илияна Йотова.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР