Опасността от насилствен конфликт в Косово заради едностранните действия на

...
Опасността от насилствен конфликт в Косово заради едностранните действия на
Коментари Харесай

Вучич: Опасността от насилствен конфликт в Косово е сериозна

Опасността от принудителен спор в Косово поради едностранните дейности на Прищина е близка и сериозна, съобщи сръбският президент Александър Вучич на специфична сесия на сръбската Скупщина (парламента).

Днес Скупщината организира специфична сесия, отдадена на обстановката в Косово и договарянията сред Белград и Прищина, на фона на засиления напън от страна на Запада, настояванията за отстъпки от Белград и устрема за признание на Косово. Присъстват представители на косовските сърби, на дипломатическия корпус и на Службата на сръбското държавно управление за Косово и Метохия.

В речта си Вучич означи засиленото наличие на косовски албански елементи на Министерството на вътрешните работи и разполагането на чиновници и съоръжение в северната част на провинцията.

" Намираме се в миг, в който Сърбия, заради подхванатите от Прищина стъпки, е изправена пред съществени провокации в региона на сигурността... Искам да кажа, че в Северно Косово и Метохия се следи засилено наличие на специфичните сили на полицията на Прищина и подсилване на техните постове. Няма рецесия, основана от сръбска страна... Опасността е близка, справедлива и сериозна ", сподели Вучич пред депутатите, като означи, че думите му могат да бъдат доказани от представители на косовските сърби, а Белград " остава зает с разговора ".

" Намираме се в миг, в който Сърбия е изправена пред съществени провокации за сигурността поради стъпките на Прищина... Искам да кажа, че в Северно Косово и Метохия се следи все по-голямо наличие на специфичните сили на полицията на Прищина. Ще ви опиша и за укрепването на техните постове. Няма рецесия, основана от сръбска страна... Опасността е близка, справедлива и сериозна ", сподели Вучич пред депутатите, като означи, че думите му могат да бъдат доказани от представители на косовските сърби, а Белград " остава зает с разговора ".

БГНЕС напомня, че на 9 септември, по време на среща с Белград и Прищина на специфичния представител на Европейски Съюз за разговора Мирослав Лайчак, френските и немските съветници по външна политика Еманюел Бон и Йенс Плетнер, Вучич съобщи в обществените мрежи, че няма да има признание на Косово, а е нужен компромис. По думите му представителите на западните страни са го призовали да " реши казуса с Косово " по-скоро, което би им дало спомагателни причини в борбата с Русия. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР