Опасността българското общество да се влияе от идеите от комунистическото

...
Опасността българското общество да се влияе от идеите от комунистическото
Коментари Харесай

Миролюба Бенатова предупреждава: Имаме си работа с нови български комунисти

Опасността българското общество да се въздейства от концепциите от комунистическото минало мощно тормози журналистката Миролюба Бенатова. Тя споделя, че сливането на концепцията за национализъм и строителство на социалистическо общество, проповядвано от тогавашния държавен водач Тодор Живков, е към момента жива в съзнанието на прекалено много българи, без значение, че някои от тях живеят и работят в най-развитите буржоазен страни. По този мотив Бенатова цитира на страницатата си във Facebook изявление на професора по физика и основател на ДСБ Вили Лилков, в което се споделя следното:

" Все повече виждам в Интернет българи-русофили, които декларират, че имат " българо-руско съзнание " и при възможна война с Русия ще се бият против България. Много хора им се подиграват и си мислят, че това е някаква смешка или поза. Напротив, в България е цялостно с хора, чието схващане е образувано необратимо по времето на комунизма! За освежаване на паметта напомням думите на Т. Живков от конгреса на Българска комунистическа партия през 1976 година, изречени в зала " Универсиада ":

„ Днес нашият национализъм не е просто обич към Родината, а обич към социалистическа България ". (Т.е. патриотизмът зависи от това дали България е социалистическа!)... В сферата на българо-съветските връзки ние към този момент можем несъмнено да приказваме за качествено ново схващане на българския народ, за пораждане и одобряване на нов вид национализъм, при който любовта към България и любовта към Съюз на съветските социалистически републики взаимно се допълват и обогатяват и от ден на ден се сливат в едно възприятие, в единно схващане. ”

Не се смейте, това не са празни приказки! Вие просто си имате работа с новия социалистически човек, който не се трансформира при никакви условия! Дори да живее в Ню Йорк, Виена или Лондон. Дори да е богат! Всъщност българският комунизъм се провали с гръм и тропот в стопанската сфера, само че в духовната сфера е нанесъл непоправими вреди! "

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР