Опасност от водна криза в Плевен на този етап няма.

...
Опасност от водна криза в Плевен на този етап няма.
Коментари Харесай

Опасност от водна криза в Плевен на този етап няма, твърди областният управител

Опасност от водна рецесия в Плевен на този стадий няма. Това заяви днес областният шеф Мирослав Петров след извършената работна среща с управленията на ВиК, Напоителни системи, Басейнова дирекция „ Дунавски регион “, ДАНС и Областната дирекция на вътрешните работи.
На срещата шефът на плевенското ВиК – инж. Митко Спасов е уверил Мирослав Петров, че в региона няма населено място на воден режим и че водоснабдяването на всички места е обикновено.
„ За Плевен има зареждане от водоснабдителна група Черни Осъм и от там идват постоянни количества вода, като се вземе поради и сушавият интервал. Характерно за шахтовите, кладенци, които са другия източник за водоснабдяването на града, когато водата намалее се постанова оводняване от бент. Горни Дъбник. От Напоителни и системи ни подават нужните количества при потребност. Предприели сме и по-строги ограничения за ограничение на загубите ”, декларирал инж. Спасов.
Според показаната информация от Напоителни системи – Плевен в язовир Горни Дъбник все още има 50 млн. куб.метра вода. Промишленият тръбопровод от язовира до Плевен е към 35 км. Той е е строен през 50-те години на предишния век и генерира загуби от 40-50 %.
„ До края на януари чакаме да бъде отворена мярка 4.3., по която имаме подготвеност да аплайваме за европейско финансиране за рехабилитиране на най-големите компрометирани сектори по магистралния канал, посредством който се завирява бент. Горни Дъбник “, съобщила на срещата Иваничка Райчева, шеф на Напоителни системи – Плевен.
Областният шеф е изискал от Напоителни системи всеки месец да получава информация за положението на бент. Горни Дъбник, за разхода на вода от язовира за ВиК, за напояване, за промишлено водоснабдяване, както и за всички установени нередности.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР