Опасност дебне от всеки ъгъл в кухнята, като дългото време,

...
Опасност дебне от всеки ъгъл в кухнята, като дългото време,
Коментари Харесай

Кухните са пълни с уреди-убийци

Опасност дебне от всеки ъгъл в кухнята, като дългото време, прекарано в това помещение даже може да бъде смъртоносно за домакините, ришат съветски уеб сайтове.
Съвременните кухни са цялостни с всевъзможен тип съоръжение - като се стартира от кафемашина, мине се през печка, микровълнова фурна, мултикукър, мелачка за кафе, пералня, хлебопекарна, и още доста и разнообразни електроуреди, които улесняват живота на домакинята. Но с всички тези преимущества на цивилизацията, хората елементарно не помнят и за вредите за човешкото здраве, породени от електроуредите. Все по-често домакините се оплакват от главоболие, болки в кръста, бодърствуване, че даже и разнообразни форми на рак. Според разнообразни проучвания виновност за това може да бъде търсена от непрестанно работещите роботи у дома.
На първо място по заплаха за здравето се показва климатикът, което може да контролира температурата в дома, като лятото го охлажда, а през зимата го топли. Експертите, обаче, предлагат минималното безвредно разстояние сред живущите и машината да бъде метър и половина, като по този начин човек се излага на минимално равнище на радиация. Забранява се стоенето под климатик. А най-добре е помещението да се отоплява или охлажда благодарение на уреда, само че до момента в който е празно. Всеобщо прочут факт е и че филтърът на климатика би трябвало да се чисти постоянно, другояче става развъдник на болести.
На второ място в класацията уреди-убийци се подрежда микровълновата фурна. При нея не се предлага да се готвят или затоплят храни в пластмаса, защото под въздействието на висока температура тя излъчва нездравословни за здравето химикали. Освен това излагането на микровълнова фурна доста понижава качеството на семенната течност при мъжете. За да се понижи нездравословното въздействие от уреда, специалистите предлагат да се стои надалеч от него, до момента в който той работи.
На трето място се подреждат компютърът, тв приемника и всевъзможни електронни устройства с екран. Според специалистите даже най-новите модели преносими компютри към момента основават малко електромагнитно поле, което се отразява отрицателно на здравето. В никакъв случай не би трябвало да се поставя преносим компютър в скута, защото може да се получи изгаряне. Не се предлага и слагането на доста компютри в работно помещение, а почивката на очите и гърба на всеки 15 минути работа с устройството е наложителна. И никога компютърна техника не би трябвало да се поставя в спални пространства.
В днешно време човек не може да си показа да живее без пералня и съдомиялна машини. Обаче радиацията от тях е толкоз висока, че безвредното разстояние, на което би трябвало да стои човек, е най-малко един метър. Освен това не би трябвало да се къпете, до момента в който едно от тези устройства работи, защото можете да получите токов удар, или пък изгаряне поради нарушавания баланс на подаваната вода.
Хладилникът също вреди на здравето, защото моторите на хладилниците основават мощно лъчение. И за него не се предлага да се поставя в спални пространства.
За вредата от мобилните телефони се приказва от доста години насам. Именно мобилният телефон нанася най-голяма щета на здравето, защото е непрекъснато към човек, а някои даже заспиват с него. Въздействието на телефона мощно въздейства на човешката нервна система. Също по този начин хората, постоянно седящи в обществените мрежи, страдат от бодърствуване.
Електрическите печки и чайници също са евентуално рискови - на разстояние 50 см от тези устройства се основава доста мощно електромагнитно поле. И при тях рекомендациите са да се стои на най-малко метър, до момента в който работят.
Няма дом без прахосмукачка - уредът не основава проблеми, в случай че работи до половин час на ден. Ако, обаче, е включен и работи повече от 2-3 часа, има заплаха да облъчи с радиация своя собственик.
В класацията на уредите-убийци попада даже баналната ютия, която съгласно класацията, основава доста мощно магнитно поле. Препоръките тук са да се държи на най-малко 25 сантиметра от тялото.
И на последно място - неподозирано, само че и енергоспестяващите крушки могат да бъдат убийци - те основават ултравиолетово излъчване, което понижава зрителната заостреност и води до загуба на клетките на ретината.
В класацията, обаче, не се дава отговор на въпроси на читатели като да вземем за пример какъв брой би трябвало да е огромна кухнята, с цел да може да се стои на метър от всеки работещ апарат, или пък по какъв начин светът не свети нощем от работещите непрекъснато перални, хладилници и други уреди.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР