Опасност да се заразим с COVID-19 на морето няма стига

...
Опасност да се заразим с COVID-19 на морето няма стига
Коментари Харесай

Няма опасност от COVID-19 на морето

Опасност да се заразим с COVID-19 на морето няма стига да се съблюдават епидемиологичните ограничения. Това стана ясно от изявление на държавния здравен контрольор доцент Ангел Кунчев.

„ На намерено, при интензивно слънчево греене, ултравиолетовите лъчи са едни от най-ефективните дезинфектанти, разясни той пред Нова телевизия. Световната здравна организация е права във връзка с това, че възприятието, което имаме, че всичко е завършило, е малко лъжливо.

Мерките, които сме взели, би трябвало да останат в един по-дълъг интервал, с цел да сме сигурни, че няма да има завръщане на високите цифри и на епидемиологичното разпространяване ”, уточни доцент Кунчев.

Според него за този сезон в Европа и на Балканите се върви към намаляване на епидемията. Той не скри, че по-зле остават нещата в западната част на континента и прикани да сме деликатни.

Доц. Кунчев уточни, че най-песимистичният сюжет за България е да има нов пик на болестта, който да засегне не едно или две огнища, а по-голяма част от популацията и по-обширна територия. По думите му обаче това е малко евентуално.

Той изясни, че напъните оттук насетне ще са ориентирани към ефикасен контрол и още при първото определяне на случай, да се реагира мигновено. „ Да откриваме контактните, да ограничаваме контактите и по този метод да не позволим всеобщо разпространяване ”, посочи още Кунчев

Главният държавен здравен контрольор съобщи, че 99% от здравната активност у нас е възобновена.

„ Още преди седмица разрешихме профилактичните прегледи. Най-напред възстановихме имунизациите, по-късно ги разширихме с всички профилактични. Възстановихме работата и на службите по трудова медицина и прегледите при общопрактикуващите лекари ”, добави той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР