Опасно време с дъжд, сняг и километрични задръствания. Въпреки призивите

...
Опасно време с дъжд, сняг и километрични задръствания. Въпреки призивите
Коментари Харесай

Закъсали автомобили и непочистен път на Петрохан

Опасно време с дъжд, сняг и километрични тапи. Въпреки апелите на АПИ и Министерство на вътрешните работи неотложните пътувания да бъдат анулирани, доста водачи с неподготвени коли се оказаха сюрпризирани от внезапната смяна във времето през днешния ден.

В 6 области в Северна България е разгласен червен код. Това са Враца, Монтана, Габрово, Ловеч, Велико Търново и Русе. Влошаването на времето стартира още през нощта.

По обяд пък снежната завивка на прохода Петрохан доближи повече от 10 см. За минути се образува километрична колона от коли на прохода, поради замръзнал сектор на пътя.

" Изчистено е до преди Петрохан, преди да се качиш на високото. А на самичък е те по този начин /показва с ръце че е зле/. Не е изчистен пътя тука ", сподели Росен Станев.

" Леко замръзнал е. Виждате какво е има от горната страна сняг и просто първата кола, която спре, води до това ", изясни Симеон Максимов.

" От нощес не е почиствано тука изобщо, нито е опесъчено, нито е почистено. Абе, обикновено, като за България ", счита Витан Александров.

Движението на прохода бе блокирано за към час.

" На връщане ще е през Сърбия – Калотина – Парачин, което е по-хубавия път. Ако падне още температурата и снегът още натрупа, и ние няма да можем да тръгнем ", акцентира Цветелин Тодоров.

Въпреки множеството предизвестия за предстоящото неприятно време, не липсваха и водачи с неподготвени коли за зимни условия. На пътя имаше и закъсали чужденци.

" Само 5 см - огромен проблем, 10 см- огромен проблем ", разяснява турски жител.

Малко откакто снегопочистващите машини опесъчиха проблематичния сектор, придвижването бе възобновено.

Вижте директното включване на Мирослава Георгиева




Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР