Опасно силен вятър на Сирни ЗаговезниВ почивните дни на Сирни

...
Опасно силен вятър на Сирни ЗаговезниВ почивните дни на Сирни
Коментари Харесай

Посрещаме месец март със сняг

Опасно мощен вятър на Сирни Заговезни

В почивните дни на Сирни Заговезни ще е прохладно, само че с температури много над нормалните за края на февруари. През нощта против събота за малко в някои ниски региони ще има мъгли.

От рано обаче ще се усили вятърът от юг-югозапад, който ще усъвършенства видимостта. Поривите ще са по-мощни в неделя, когато скоростта на фьона в Южна България и по северните скатове на планините ще е 90-100 километра в час, осведоми.



В хода на съботния ден облачността от запад ще се усилва с изгледи да превали дъжд кратковременно в обособени точки в Северна и Западна България. В неделя по-голяма възможност за това има на изолирани места в планините и към тях. И двата дни ще са по-топли от нормалното с температури следобяд към и малко над 20 градуса.

От понеделник стартира интервал с по-динамично време. Последните два дни на февруари ще са облачни с превалявания от дъжд. В първия ден в Югоизтока към момента ще духа мощен юг-югозападен вятър, с което там температурите ще се задържат по-високи. В останалата част на страната ще захладнява с наклонност във вторник дневните температури да са сред 5 и 10 градуса.

През нощта, в сряда и четвъртък температурите ще се намалят още и дъждът на доста места в Северна и Западна България ще минава в сняг. В планините на Западна и на места в Централна България ще вали краткотрайно интензивно с риск от затруднения в трафика по проходите.

Първите 5-6 дни на март ще са прохладни, само че температурите даже на разсъмване няма да падат под минус 5 градуса в обичайно студените региони.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР