Опасно нараства резистентността към антибиотиците. Антибиотиците за 70 г. са

...
Опасно нараства резистентността към антибиотиците. Антибиотиците за 70 г. са
Коментари Харесай

Привикваме към антибиотиците


Опасно нараства устойчивостта към антибиотиците. Антибиотиците за 70 година са преобразили медицината. Но използването им води до там, че част от микробите стават нечувствителни към прилаганите способи на лекуване, това води заплаха.

Може да стане по този начин, че инфекциите, заплашващи пациентите да не могат да се лекуват. Това съобщи проф. Тодор Кантарджиев от Националния център по заразни и паразитни заболявания във връзка седмицата за вярна приложимост на антибиотици, предава Пик.

Той означи също, че антибиотиците би трябвало да се изписват когато се лекува бактериална зараза. У нас през последната година три пъти е увеличена потреблението на цефалоспорини. Спестяват се пари от лечебните заведения и се купуват евтини антибиотици.

Има свръхупотреба на цефалоспорини, тъй като са евтини. Припомняме, антибиотици от групата на цефалоспорини имат близка на пеницилините конструкция и подобен механизъм на деяние.

Д-р Скендер Сила от Световната здравна организация (СЗО) съобщи, че устойчивостта към антибиотиците рисково нараства. Антимикробната устойчивост носи обилни стопански разноски. От антимикробна устойчивост в Европейски Съюз са умряли 25 000 души.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР