Опасно мобилно приложение набира популярност сред децата у нас, предупреждават

...
Опасно мобилно приложение набира популярност сред децата у нас, предупреждават
Коментари Харесай

Опасно мобилно приложение набира популярност сред децата

Опасно мобилно приложение набира известност измежду децата у нас, предизвестяват експерти. Вече са подадени два сигнала за посягане против 14-годишни девойки. Приложението притегля потребителите с опцията да пишат между тях, като останат анонимни, оповестява Българска национална телевизия.

"Той се беше свързал анонимно с 14-годишно момиче и беше почнал да го обработва. Опитите да се открие индивида общо взето удариха на камък, защото той дори не се беше записал в приложението и е безусловно анонимна връзката ", разяснява Георги Апостолов, координатор на Центъра за безвреден интернет.

Така звучи едно предотвратено закононарушение. С съвсем благополучен край. Почти, тъй като хванат въпреки всичко няма.

Приложението се споделя "Телоним ", а основателите му го популяризират като "най-искреното място в интернет ", на което можеш да пишеш всичко, без да казваш кой си и без да оставяш следи към себе си.

"Когато ти си неизвестен и контактуваш с неизвестен - не знаеш кой стои от другата страна. Наистина през това приложение за жалост доста педофили търсят контакт с децата ", разяснява Антоанета Василева от Асоциация "Родители ".

А децата постоянно са податливи на всяко показано внимание. И за това си има пояснение.

"Много деца имат потребност от изява и от диалог, който да е неизвестен, тъй като се тормозят, че някой може да ги съди. Категорично ги съветваме да не смъкват това приложение ", съобщи Василева.

А за анонимните рискове би трябвало да наблюдават и родителите.

"Разговорът на родител с дете на тематика "Какво правиш в интернет, какви приложения ползваш, кое ти е забавно " е извънредно значим и скъп, разяснява Апостолов.

Защото най-искреното място в действителност би трябвало да бъде у дома.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР