Опасно е, ако продължава няколко седмициУчени от британската организация Cancer

...
Опасно е, ако продължава няколко седмициУчени от британската организация Cancer
Коментари Харесай

Потенето през нощта предупреждава за рак

Опасно е, в случай че продължава няколко седмици
Учени от английската организация Cancer Research UK оповестяват, че нощното изпотяване, съпроводено от кашлица, може да е симптом за рак на белия дроб, написа The Sun. В подобен случай организмът се загрява вътрешно заради битката с тумора, което предизвиква щедро изпотяване. Тази реакция на тялото може да бъде обвързвана и с зараза, която съпровожда рака на белия дроб, както и с намаленото равнище на белите кръвни кафези заради извършена лъче- или химиотерапия.

За да знаете по кое време нещата стават рискови, специалистите от Cancer Research UK напомнят няколко признака на рака на белия дроб. Това са доста продължителна кашлица, смяна в кашлицата, зной, изкашляне на храчки или кръв, кашлица с болежка в гърдите или рамото, заболяване на органи в гръдния панер, липса на вкус, непрекъсната отмалялост и бърза загуба на тегло.

Въпреки че са нужни повече проучвания, съгласно Дебора Лий, съветник в онлайн аптеката Dr Fox, има един симптом, говорещ за съдбовно положение, който се ускорява през нощта. Това е хиперхидрозата по време на сън, или, с други думи, несъразмерното нощно изпотяване. Лекарката отбелязва, че общопрактикуващите лекари назовават ​​сънната хиперхидроза „ признак на аления байрак “. В някои случаи той може да значи съществуването на съществени ракови болести като левкемия - рак на кръвта, и лимфом - рак на лимфната система. 

Дебора Лий акцентира, че нощното изпотяване не би трябвало да се приема лековато, в случай че се появява повече от един път на нощ и продължава няколко седмици. Също по този начин си коства да послушате тялото си, в случай че нощното изпотяване е толкоз мощно, че ви кара да станете от леглото, с цел да вземете душ и да промените спалното долни дрехи. При рак несъразмерното изпотяване може да бъде съпроводено и от тресчица, отмалялост и сърбеж по кожата.

Лекарката отбелязва, че за мощното нощно изпотяване може да има други аргументи, които не са свързани с рака. Но в случай че то провокира безпокойствие, е по-добре да се подложите на обзор. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР