Опасният рецидивист - 54-годишният Илко Ив. от варненското село Болярци,

...
Опасният рецидивист - 54-годишният Илко Ив. от варненското село Болярци,
Коментари Харесай

Илко изнасилил, защото искал да бъде с бяла жена

Опасният рецидивист - 54-годишният Илко Ив. от варненското село Болярци, който е бил предаден на съд от Районната прокуратура във Варна за опит да изнасили 75-годишна жена, като я принудил към това със мощ и заплашване, получи през днешния ден 15 години отнемане от независимост при непоколебим режим. Срокът е оптимален за този тип закононарушение.

Подсъдимият изиска делото против него да се гледа при изискванията на кратко правосъдно разследване за приемане на наказване, понижено с една трета. Така състав на Варненския областен съд му дефинира да изтърпи общо 10 години отнемане от независимост при непоколебим режим. Със правосъдния акт бе почетен отчасти и гражданският иск на пострадалата в размер на 15 000 лв..

Престъплението по член 152, алинея 3, т. 5, по отношение на алинея 1 от Наказателен кодекс е осъществено от подсъдимия при изискванията на рисков рецидив. 54-годишният Илко, прочут като Исмаил, изтърпявал 12-годишна присъда отнемане от независимост при непоколебим режим, също за обезчестяване. В богата му правосъдна биография са вписани четири влезнали в действие присъди за обезчестяване, както и санкции за закононарушения срещу собствеността.

Независимо от тежестта на осъществените от него закононарушения и размера на последното му наказване отнемане от независимост, със заповед на началника на варненския затвор Илко Ив. бил награден с 5 денонощия домакински отпуск от 23 юни до 28 юни 2017 година  Мъжът отседнал при сестра си, която живеела в село Равна гора, община Аврен.

Ден преди края на домашния си отпуск – на 27 юни 2017 година, подсъдимият отишъл със сина на сестра си в дома на пострадалата 75-годишна жена. Племенникът на Илко трябвало да занесе дърва за огрев на старата жена и той го придружил. След като доставили дървата, двамата се върнали в къщата в село Равна гора. Подсъдимият пил до зори, когато решил да отиде в дома на 75-годишната съселянка на сестра си с желанието да я изнасили. С ловкост проникнал в пристройката, където дамата спяла.

За да я принуди да излезе отвън дома си, Илко светнал лампите на първия етаж. Събудена от шума, дамата излязла да изгаси осветлението. Тогава той се промъкнал в пристройката и се скрил.

След като жертвата влезнала, Илко я нападнал, затиснал устата й и почнал да се гаври полово с нея. Заплашил я, че ще я убие, и обяснил, че желал да бъде с бяла жена. Опитът му за съвкупление останал незавършен по независещи от волята на подсъдимия аргументи. Насилникът съумял да й аргументи разнообразни травматични увреждания по време на едночасовото си престояване в дома на пенсионерката. Жената подала сигнал и 54-годишният пандизчия бил арестуван на връщане от домашния си отпуск. Присъдата на Варненския областен съд предстои на обжалване пред Окръжния съд.              
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР