Опасните селфита не са мода. Това е потребност на децата,

...
Опасните селфита не са мода. Това е потребност на децата,
Коментари Харесай

Какво иска да ни покаже детето с едно екстремно селфи?

„ Опасните селфита не са мода. Това е нужда на децата, тъй като в тази възраст едно дете има потребност да опознае личните си благоприятни условия, мощ и издръжливост. Вече има предпочитание да се показа пред другия пол в една сантиментална и привлекателна светлина и има потребност от самопризнание в групата. В рисковото селфи всичко това се реализира за секунди и доста сполучливо и недвусмислено ”, съобщи в студиото на „ Здравей, България ” психологът Ани Владимирова.

А какво демонстрират децата, които обичат да се снимат на рискови места?

„ На първо място, ти показваш, че си самоуверен и мощен, без да влизаш в спор с врагове или други хора, които могат да те победят. Всичко зависи от самия теб. На второ място, ти се представяш в една сантиментална светлина, само че без да си блудкав. На трето място, постигаш мигновено самопризнание, което не предстои на подозрение, тъй като то е запечатано в фотография и никой не може да го оспори ”, сподели още психологът Ани Владимирова.

Причината - публиката в този момент е голяма, тя в този момент е в мрежата и там получаваш самопризнание и имаш благоприятни условия за реализация.

А какви са децата, които най-често прибягват до рисковите селфита?

„ Това нормално енергични, любознателни деца. И когато те не получават поле за изява, те отиват да се изявяват по този метод ”, дава отговор психологът.

Може ли родителят да попречи на детето да се снима на рискови места?

„ Да развиеш детето си, изисква голямо изпитание от родителите. Той би трябвало да отдели време. Да се демонстрира интерес към детските „ забавни ” неща. Защото в случай че детето разиска нещата с родителя, то ще получи спирачка в точния момент. Всяко дете, попаднало в такава обстановка, 50% е по виновност на родителя ”, изясни психологът Ани Владимирова.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР