Опасните жеги водят до бум на инфаркти и инсулти. Високите

...
Опасните жеги водят до бум на инфаркти и инсулти. Високите
Коментари Харесай

Мокра тениска ни спасява в жегите

Опасните жеги водят до взрив на инфаркти и инсулти. Високите температури оказват въздействие най към този момент на хората, които имат проблеми със сърцето, както и на по-възрастните, страдащи от разнообразни болести.

Проф. Христо Мермерски обаче е разкрил нчин да се оправим с живака и рисковете, които крие горещото време за нашето здраве. За да предотвратим инфаркта или инсулта, се изисква нещо доста простичко. Ако си спомняте, преди време имаше един конкурс "Мис мокра фланелка ". Това е тайната. Дори в стаята да е 40-45 градуса, в случай че ние сме с морка тениска, от изпарението на водата тялото ни ще се охлади и телесната температура ще е в рамките на 28-29 градуса, което е търпимо, изяснява експертът, написа в. "Телеграф ".

При внезапните промени в температурите организмът се приспособява мъчно. Възрастните е хора не би трябвало да стоят на климатик и по-късно незабавно да излизат на открито в топлото време, споделя проф. Мермерски. Той поучава следобяд сред 14 и 16 ч. да не излизаме на открито. Ако все пак ни се постанова да сме под жаркото слънце, то с изключение на мокра тениска е добре да предпазим и главата си с забрадка. Хубаво е тя също да е мокра.

"Мозъкът е най-уязвим. Той употребява 20% от кръвта на човешкия организъм ", изяснява специалистът. По думите на проф. Мермерски храната и напитките също са от извънредно значение през лятото. Важно е да забравим за тлъстото месо, за киселите и люти ястия, като ги сменяем с плодове и зеленчуци.

„ С храната можем да се лекуваме. През лятото най-подходящо е да ядем любеница. Тя се предлага при високо кръвно налягане, защото високите стойности на калия имат диуретичен резултат. Освен това се предлага потреблението й против отоци на сърдечната непълнота и тонизиране на сърдечната мускулатура, изяснява докторът и добавя, че пъпешът също е превъзходен и доста потребен артикул. Друга рекомендация на проф. Мермерски е да закусваме домати със зехтин, наложително от маслини, и малко черен или пълнозърнест самун.

Има едно проучване, извършено в Америка, сред хора, които употребяват всеки ден маслини, и такива, които не ядат този артикул. Оказва се, че сърдечните инфаркти са близо 11 пъти по-малко на остров Крит, където непрекъснато се употребява маслиновото олио, спрямо другите участници в изследването, споделя професорът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР