Опасни връзки: Съдружник на бивш доставчик жали поръчката за гориво

...
Опасни връзки: Съдружник на бивш доставчик жали поръчката за гориво
Коментари Харесай

Юристът Керин топли училища и болници

Опасни връзки: Съдружник на някогашен снабдител жали поръчката за гориво на общината Жалби блокираха доставки на гориво за 3,3 млн. лв. Спецзвено ще следи за лоялна конкуренция при горивата
Едноличен притежател на " Дизелор " ЕООД е Петър Керин, по специалност юрист. Фирмата му е записана в София, с главен предмет на активност търговия на едро с твърди, течни и газообразни горива. Под това име съществува от 2001 година, а преди този момент се е казвала " Бургас Петролиум " ЕООД. Информацията е поместена в бр. 94 на Държавен вестник от 22 октомври 2004 година, а решението е на Софийски градски съд. Към днешна дата „ Дизелор “ ЕООД има 5 бензиностанции в страната - в Пловдив, Стамболийски, София, Варна и Нови пазар.

Справка в портала за фирмено разузнаване ДАКСИ демонстрира, че Керин е едноличен притежател на още 4 компании - „ Горрел “ ЕООД, „ Гоу “ ЕООД и „ Глоуб “ ЕООД. И трите са регистрирани в Пловдив, на ул. „ Пере Тошев “ 5, а предметът им на активност е хетерогенен - от търговия с горива, до покупко-продажби с недвижими парцели и произвеждане на селскостопанска продукция. Чрез " Дизелор " пък е притежател на " Космос ойл " ЕООД, с регистрация в гр. Стамболийски. Дружеството също е с разнородни функционалности, с акцент върху товарния авто превоз.

В „ Комплект “ АД (с всякаква действия, незабранени от закона) Петър Керин е съсобственик, като държи мажоритарния дял посредством компанията си „ Глоуб “ ЕООД. От листата на акционерите, участвали на общо заседание, извършено на 11 май 2018 година, е видно, че в сдружението има още 18 акционери - физически лица, както и „ Пълдин Холдинг “ АД (бившия приватизационен холдинг „ Тракия “). ДАКСИ демонстрира още, че Керин е регистриран и като физическо лице, което прави юридически услуги в Пловдив.

В уеб страницата на Агенцията за публични поръчки е посочено, че от 2008 година до 2017 година посредством компанията си „ Горрел “ ЕООД Керин е спечелил 23 публични поръчки за над 1,2 млн. лева Те са за доставка на горива в разнообразни институции в цялата страна, множеството от които са здравни и обществени заведения. Чрез „ Дизелор “ пък има 12 контракта за доставка на горива, като публичните поръчки са за над 1 млн. лева Чрез директно договаряне или обществено съревнование Керин ще доставя горива в агро колеж в Провадия, в 6 учебни заведения във Варна, в Регионалната дирекция за обществено подкрепяне - Благоевград, в Етнографски музей " Етър " в Габрово и др.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР