Опасни сгради в София. © Валентина Петрова Столичната община търси

...
Опасни сгради в София. © Валентина Петрова Столичната община търси
Коментари Харесай

София търси фирма за премахване на незаконни строежи

Опасни здания в София.

© Валентина Петрова Столичната община търси строителна компания за наложително унищожаване или ремонт и подсилване на градежи. С определения реализатор ще бъде подписано рамково съглашение за период от 3 години. Прогнозната цена е 5 млн. лева, като за всеки градеж ще има настрана възлагане.

В поръчката са включени действия по унищожаване на противозаконни градежи, в това число тук-там с стеснен достъп на тежка строителна техника, унищожаване на свободно стоящи здания, както и на висящи кабели. В обособени случаи общината ще разпорежда " коригиране и укрепване на градежи ". Тъй като поръчката е за три години, броят на строителните обекти за унищожаване или ремонт не могат да се дефинират авансово, написа в документите.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Водещ аршин за избора на реализатор е " най-ниска цена ".

Условия и периоди

Задължително изискване е претендентите да са вписани в Централния професионален център и Камарата на строителите. Те би трябвало да разполагат с осъществен най-малък оборот за последните три финансови години на стойност 3 млн. лева, от които 1.5 млн. в областта на поръчката.

За да вземат участие в състезанието, те би трябвало да са изпълнили най-малко две действия с сходен предмет за последните пет години. Гаранцията за осъществяване на контракта е в размер на 5% от цената на този за публичната поръчка без Данък добавена стойност.

Крайният период за приемане на заявки за присъединяване е 16 юли. Минималният период, в който е планувано изпълнителят да е привързан с офертата, е 6 месеца.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР