Опасни сгради и съоръжения в район Южен продължават да притесняват

...
Опасни сгради и съоръжения в район Южен продължават да притесняват
Коментари Харесай

Опасност: Счупени стъкла стърчат от сгради в Кючука на метри от детска площадка

Опасни здания и уреди в регион „ Южен ” не престават да тормозят жителите на Кючука и основават предпоставки за случай. Изоставените и необезопасени обекти са цялостни с купчини отпадъци, изпочупени стъкла и нечистотия, а това безпокои живущите в региона.
Прочетете още
Припомняме, че преди три месеца читатели на TrafficNews алармираха, че в оборудванията, намиращи се на ул. „ Перуника ” постоянно се събират наркозависими, а една от постройките се е трансформирала в обичано място на бездомниците в региона.

Тогава медията ни сигнализира кмета на регион „ Южен ” Костадин Язов за заплахата. Той съобщи, че това са частни здания, чийто притежатели не са ясни, като съобщи, че ще откри притежателите и те ще бъдат известени да обезопасят постройките си.



Язов добави, че в случай че това не се случи в посочения от тях период, от районното кметство ще правят обезопасяването и ще изпратят на притежателите сумата, която е била нужна за обезопасяването.

Жителите в региона обаче оповестиха до TrafficNews , че оттогава единствената смяна, която е вижда е слагането на врата на една от постройките.

„ Счупени стъкла, отпадъци, болести и поле за произшествия. Явно това не е на дневен ред и допускам три месеца не бяха задоволителни, с цел да се обезопасят посочените места. Радваме се, че най-малко нищо съдбовно не се е случило, само че докога ли? ”, разясняват читателите ни.

Те прибавиха, че едната кооперация е тотално необезопасена, със счупени стъкла на всички места. Често се случва по-големи деца и съмнителни хора да влизат вътре по неприятни аргументи. Хвърлят се отпадъци, тухли и стъкла непосредствено от по-горните етажи на улиците. Това пък основава риск за преминаващите коли и пешеходци.



Покривът на другата постройка може всеки миг да се срути, а мястото несъмнено е цялостно със болести. Молим се децата да не проявят любознание и да влязат вътре, описаха още те.

Най-притеснителното в тази ситуация обаче е, че постройките се намират наоколо до единствената детска площадка в региона. Тя се намира на кръстовището на ул. ”Карлъка ” и „ Перуника ”, само че с цел да стигнат там, децата би трябвало да преминат около изоставените здания, а това буди боязън в родителите им.

По този мотив още веднъж потърсихме кмета на регион „ Южен ” Костадин Язов, който съобщи, че е назначил инспекция, само че до ден сегашен не е открито кой е притежател на въпросните здания, а средства от бюджета за обезопасяването им няма.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР