Опасни пиротехнически изделия, светещи гирлянди и играчки се продават в

...
Опасни пиротехнически изделия, светещи гирлянди и играчки се продават в
Коментари Харесай

15% от магазините продават опасни фойеверки и коледни играчки

Опасни пиротехнически произведения, светещи гирлянди и играчки се продават в 15% от тестваните търговски обекти във Варненска, Шуменска и Добричка област. Това са открили инспекторите от „ Надзор на пазара " към Държавната организацията за метрологичен и механически контрол, съобщи Българска национална телевизия.

Най-честите нарушавания са липса на указания за сигурност, напътствие за приложимост на български език и данни за производител и вносител. Санкциите за търговците варират от 250 до 1000 лв.. Акцията е част от акцията „ Безопасна Коледа ".

Пазаруването на фойерверки и светещи гирлянди към този момент е в разгара си. Специалистите поучават да сме деликатни в избора си, тъй като на пазара се предлага и стока-менте. Търговците са длъжни да осведомят купувачите по какъв начин да изпорлзват безвредно пиротехниката и светещата декорация.

Сред най-опасните артикули на пазара са фойерверките. Според търговците, хората би трябвало да обръщат по-голямо внимание на инструкциите за приложимост, написани върху опаковката.

Експертите поучават родителите да внимават при пазаруването на играчки с акумулатори. Когато купуват светещи гирлянди, потребителите би трябвало да внимават за дистанцията от щепсела до първата лампичка, а то не би трябвало да е по-малко от 150 сантиметра.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР