Опасни хранителни добавки, които съдържат забранени в ЕС вещества, ни

...
Опасни хранителни добавки, които съдържат забранени в ЕС вещества, ни
Коментари Харесай

Добавки в нета тъпкани със забранени вещества

Опасни хранителни добавки, които съдържат неразрешени в Европейски Съюз субстанции, ни продават в интернет, оповестява „ Монитор “.

Въпросните субстанции – сибутрамин, орлистат, фентермин, йохинбин са неразрешени, защото предизвикват необратими провали и даже гибел. Най-многобройни са офертите на добавките за бързо намаляване със сибутрамин. Лекарство за събаряне на килограмите с рисковия химикал беше неразрешено за произвеждане в цяла Европа още преди 10 години, откакто то стана причина за няколко смъртни случая на континента.

В продуктите, които се търгуват с него, сибутраминът е веднъж и половина повече, в сравнение с в таблетките, които бяха неразрешени като лекарствено средство.

След питателните добавки за намаляване най-вече се търгува чай за укрепване на половата мощност. 50-годишен мъж се мъчил две денонощия в ерекция, откакто си поръчал от него по интернет. За този случай описа Пенка Георгиева, ръководител на Пациентски организации „ Заедно с теб “.

Потърпевшият се оплакал пред пациентски организации, че като покупател не може да направи претенция, нито да съди дистрибуторите, защото за приемането на стоката няма документ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР