Опасни дрифтове са причината за тежката катастрофа в айтоското село

...
Опасни дрифтове са причината за тежката катастрофа в айтоското село
Коментари Харесай

Непълнолетен шофьор уби пешеходец, докато се фука с дрифтове пред свой авер

Опасни дрифтове са повода за тежката злополука в айтоското село Мъглен, довела до гибелта на 84-годишния Ахмед Карамахмуд.

Това стана ясно по време на делото против Кемал Кьор, който макар че бил малолетен, взел без позволение oпела на татко си и до момента в който се фука пред другар, помел със серия камшични удари движещия се по тротоара Ахмед, написа "Флагман ".

Колата е открита от проверяващите с пръсната предна дясна гума, на втора скорост и на ръчна. 17-годишният Кемал навлязъл с 52 км/ч в завоя по неасфалтирания път зад ОУ “Христо Ботев “, движейки се към центъра на с. Мъглен. Окуражаван от своя приятел, Кемал почнал да върти гуми и към колата се вдигнала страшна пушилка.

Според съда Кемал видял рано пешеходеца и имал задоволително време да реагира, само че работил самоуверено, а щом предната гума се спукала в бордюра, към този момент било късно. Колата станала неуправляема и блъснала 3 пъти възрастния мъж. Той паднал на тротоара, а в този миг водачът изпаднал в потрес.

Кемал незабавно отишъл при Ахмед, с цел да му окаже първа помощ. Той добре познавал Ахмед, единствено няколко часа по-рано младежът и спътникът му се прибрали на стоп от Айтос дружно с дъщерята и внука на блъснатия пешеходец.

След като се уверил, че потърпевшият още диша, Кемал хукнал към Здравната работа в селото, а след това оказал помощ да качат Ахмед в колата за спешна помощ.

След случилото се младежът дълго време бил в потрес, даже заплашвал, че ще постави завършек на живота си. Хората в Мъглен го разказват като положително момче, което оказва помощ на всички. Трагедията от май 2017 година обаче оставила своя отпечатък върху енергичния юноша.

Кемал няма да лежи в пандиза за гибелта на Ахмед. Преди дни Бургаският областен съд му наложи 4-годишна присъда, която обаче беше редуцирана до 2 години и 7 месеца, откакто младежът призна виновността си и изиска кратко правосъдно разследване.

Наказанието е отсрочено с 3-годишен изпитателен период, защото по време на действието той е бил малолетен и с чисто правосъдно минало.

Кемал ще би трябвало да заплати и малко над 3 000 лева за направените експертизи по делото.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР