Опасни дълбоки шахти стоят необезопасени на западната дъга на Околовръстното

...
Опасни дълбоки шахти стоят необезопасени на западната дъга на Околовръстното
Коментари Харесай

Опасни шахти дебнат шофьорите на Околовръстното

Опасни дълбоки шахти стоят необезопасени на западната дъга на Околовръстното шосе на София, алармира организацията „ Спаси София “. По всяка възможност капаците на отводнителните уреди са откраднати.

Околовръстният път край ж.к. „ Люлин “ е измежду най-натоварените в София. Малко след пътния възел за границата обаче се влиза

в локалното шосе, където край бордюра зеят рисковите дупки ,

осведоми NOVA.

Мястото е такова, че от Околовръстното шосе колите влизат с висока скорост в локалното, а в случай че една кола премине през тези шахти с 60 км/ч да вземем за пример, би могла да остане без колела .

За дистанцията от 200 метра липсват металните решетки на 14 шахти, които най-вероятно са грижливо прибрани за скрап. Хора в региона, които се изхранват с продажба на вторични първични материали обаче отхвърлят да са крали капаците. Рискът от произшествия е сериозен, изключително в тъмната част на денонощието.

„ Обикновено, когато има проблем с некачествена инфраструктура, се споделя, че е отговорен водачът, който бил карал с несъобразена скорост .

В такива случаи, когато страната и институциите, които са призвани да подсигуряват, че инфраструктурата е безвредна не са си свършили работата, тогава те носят отговорност. А не клетият шофьор”, споделя Борис Бонев от „ Спаси София”.

От Столична община откриха неналичието на на съвсем 100 решетки в региона. Изпратен е сигнал към Агенция „ Пътна инфраструктура “ и към полицията.

Още по тематиката вижте във видеото горе.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР