Опасната игра Син кит“, която подтиква деца към самоубийство, атакува

...
Опасната игра Син кит“, която подтиква деца към самоубийство, атакува
Коментари Харесай

Смъртоносната игра „Син кит“ вдигна на крак ОУ „Климен Охридски“ в Бургас, ученик получил покана

Опасната игра „ Син кит “, която подтиква деца към самоубийство, нападна възпитаник от бургаското ОУ „ Св. Климент Охридски “, сигнализира управлението на образователното заведение.

В формалния профил на учебното заведение в обществената мрежа фейсбук беше оповестен апел родителите да бъдат изключително бдителни за наличието в телефоните на децата им. Връзка за присъединение към смъртоносната група е получил в мобилния си телефон четвъртокласник от школото.

“Уважаеми родители, в телефон на възпитаник от учебното заведение се е появила играта “Син кит”. Проследете интернет контактите на вашите деца, с цел да се предотвратят необратими последствия. Можете да ползвате услугите на педагогическия ни консултант. Контролирайте използването на интернет, игри и разнообразни обществени мрежи, в които децата Ви имат профил, макар че нямат право, тъй като са малолетни ”, пишат от управлението на учебното заведение. Предупреждението се популяризира стремително измежду родителите на децата.

„ Син кит “ е интернет игра, която съществува в няколко страни и се състои от серия провокации, предоставени на играчите от админите, като последното предизвикателство е играещият да извърши самоубийство. Играта се заражда в Русия през, едно от имената на по този начин наречената „ смъртна група “ предизвиква първото самоубийство през 2015.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР