Опасната дейност се извършва от две НПО-та, регистрирани в Благоевград,

...
Опасната дейност се извършва от две НПО-та, регистрирани в Благоевград,
Коментари Харесай

Опасна дейност за създаване на македонско малцинснство в България

Опасната активност се прави от две НПО-та, регистрирани в Благоевград, които имат заложени в уставите си цели и задания, сходни със неразрешената у нас партия „ ОМО – Илинден – ПИРИН “. Вицепремиерът Каракачанов подаде сигнал до основния прокурор за опити за основаване на македонско малцинство в България.
Сред учредителите на едното съдружие попадат и имена от управлението на въпросната противоконституционна организация.

Това накара заместител министър-председателя по публичен ред и сигурност Красимир Каракачанов да изиска от основния прокурор преустановяване регистрацията на двете сдружения – „ Гражданско съдружие за отбрана на съществени самостоятелни човешки права “ и „ Антични македонци “. Такава опция има според наредбите на член 13 от Закона за юридическите лица с нестопанска цел.

НПО-тата са регистрирани в Благоевград в интервала от началото на месец август. В претекстовете за основаване им учредителите са декларирали, че ще реализират активност за поддръжка в разнообразни насоки на „ македонското малцинство “ в Република България. И двете сдружения са регистрирани за осъществяване на активност в частна изгода.

В претекстовете на сигнала Красимир Каракачанов показва поотделно аргументите за двете сдружения, като главните са рискови сходства с активността, осъществявана преди години от неразрешената с решение на Конституционен съд „ ОМО – Илинден – ПИРИН “, рискови пропагандни действия, които намерено водят към фракционизъм и осъществяване на процеси по образуване на малцинство, което е в контраст с Конституцията на Република България.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР