Опашки за е-винетки се извиха в социалното подпомагане в Хасково

...
Опашки за е-винетки се извиха в социалното подпомагане в Хасково
Коментари Харесай

Опашки за е-винетки в социалното подпомагане

Опашки за е-винетки се извиха в общественото подкрепяне в Хасково през днешния ден. Десетки хора с увреждания и ТЕЛК се подредиха пред приемната с цел да си подадат документите за безплатните винетки. Хората от опашката обясниха, че са обезпокоени, че новите електронни винетки може да не се задействат в точния момент и полицията да ги санкции по пътя.

Право на безвъзмездни стикери имат хората с ТЕЛК над 50%, и персонален лек автомобил или подобен на лицето, с което са в брачен връзки. Добре е жителите да знаят, че заради това, че информацията от подадените от тях заявки се изпраща към уеб страницата на АПИ и ТОЛ системата автоматизирано и в случай че, примерно остарялата им винетка изтича на 31 януари, а те си заявят такава в този момент, тя ще им е годна за една година от датата на валидирането. Това ще рече, че ще изгубят няколко дни, в които могат да карат колата си през януари 2020 година.

Заявлението може да се подаде и по електронен път и от трето лице, което има нотариално заверено пълномощие. За електронната декларация, обаче лицето би трябвало да има персонален електронен автограф, изясни шефът на Дирекция Социално подкрепяне в Хасково Петя Ангелова. Тя добави, че няма потребност хората да избързват и седмици авансово да си подават заявката, тъй като ще изгубят няколко дни от годната им до края намесеца винетка. Защото в Дирекцията работят ден за ден и незабавно изпращат по електронен път документите към АПИ и те се валидират незабавно.

Документите, които би трябвало да носят хората с увреждания са копие от огромния ваучър на колата, експертното решение на ТЕЛК. Ако лицата с увреждания са показани от прокурист, той би трябвало да носи и нотариално заверено пълномощие. Заявленията се подават по актуалният адрес на лицата, които са правоимащи.

Припомнбяме, че право на безвъзмездни е-винетки имат хора с увреждания, чиито коли са до 2000 кубика и с мощ до 160 к.с. От Дирекцията прецизираха, че оптималният период на обработка на документите на подалите заявки лица е една седмица, само че чиновниците са инструктирани да ги обработват ден за ден.

Всеки от жителите може да ревизира дали му е годна новата е-винетка на уеб страницата на ТОЛ системата, като отпратка за него има и на страницата на Агенция " Пътна инфраструктура ", като вкара надлежно номерът на автомобила си.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР