Опашки се вият пред кабинетите на джипитата. Във всички поликлиниките

...
Опашки се вият пред кабинетите на джипитата. Във всички поликлиниките
Коментари Харесай

Болни от грип напълниха поликлиниките

Опашки се вият пред кабинетите на джипитата. Във всички поликлиниките е по този начин, заболели от грип са както деца, по този начин и възрастни, разясниха персонални лекари.

След като са се мъчили да се оправят сами през почивните дни, през днешния ден заболели се натрупаха пред кабинетите.

Разболява ни вариант, доста непосредствен до по този начин наречения свински грип, прочут още като „ Калифорния ”. Оплакванията са съвсем едни и същи при всички. Много висока температура, която продължава 2-3 дни, мощна изнемощялост. Щом температурата бъде овладяна стартира непрекъсната кашлица, разясниха лекари. Вече не липсват и затруднения след грипа, най- постоянно ангини и бронхопневмонии. В никакъв случай болните да не се самолекуват и да не си изписват антибиотици сами, предизвестяват лекарите.

Заболеваемостта в страната е висока, като най- доста са болните в областите Стара Загора, Бургас и Ямбол, където те са над 150 на 10 000, демонстрират данните на Министерство на здравеопазването от края на предходната седмица. За Хасково те бяха 96 на 10 000 души. Днес, първият работен ден след уикенда, ще има по- настояща картина, само че упованията са за повече.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР