Опашки от коли вече се вият пред сервизите за автомобили,

...
Опашки от коли вече се вият пред сервизите за автомобили,
Коментари Харесай

Зимата чука на вратата: Време е за подготовката на автомобила

Опашки от коли към този момент се вият пред сервизите за коли , с падането на температурите всеки бърза да приготви колата си.

Повече от водачите знаят, само че все пак ние още веднъж ще напомним, че за тази цел с изключение на, че е належащо да си сменим гумите, в случай че те са с грайфер под 4 мм, то би трябвало да помислим и за още няколко значими неща: 
  Акумулатор
Акумулаторът е изключително сензитивен при ниските зимни температури. Добре е да ревизирате положението му преди началото на зимата и при нужда да го заредите или да го промените с нов.​​​​
  Масло и филтри
Ниските температури сгъстяват маслото и водят до по-трудното и непълноценно мазане при пускане, и при леден мотор. Ако е наближил момента за промяна на маслото на автомобила, направете го преди студовете.
 iStock
Чистачки и течност за чистачки
Ако чистачките ви „ мажат “ в този момент, ще мажат още повече през зимата, когато няма да се борят единствено с вода, само че също с тиня и луга. Комплект пера не е безценен, а положителната видимост е значима. 
 iStock
Антифриз
Трябва да ревизирате дали равнището му е обикновено и при потребност да долеете. Нужно е обаче да сте сигурни, че течността няма да замръзне даже и в най-студените зимни нощи, с цел да предотвратите скъпо струващи поправки. Най-лесно е да не се занимавате сами, а да закарате колата в сервиз, където да ревизират качествата на антифриза.
  Подгревни свещи
Подгревните свещи при дизеловите мотори са незаменими помощници при палене при негативни температури. Проверете свещите в сервиз и ги сменете в случай че има проблеми. Най-добре ги сменете всичките дружно, защото подгревните свещи имат избран живот и в случай че си е отпътувала една, евентуално доста скоро ще се случи и с другите.
 iStock
Безопасността на пътя няма цена, тъй че отделете малко време и средства, с цел да подготвите колата си за зимата, която с изключение на красива е и рискова за водачите. 

Припомняме, че в случай че гумите не са с подобаващия грайфер, Пътна полиция ще ви санкции с 50 лв.. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР