Опашки и почти празни рафтове – това е обичайната гледка

...
Опашки и почти празни рафтове – това е обичайната гледка
Коментари Харесай

Извънредната истерия: Потребители изкупиха яйцата и тоалетната хартия

Опашки и съвсем празни лавици – това е нормалната панорама в доста от супермаркетите в Пазарджик от през вчерашния ден следобяд.

Обявяването на изключително състояние де факто докара до изключителна нервност. Страхът от затваряне на всички магазини провокира големи опашки и рисково скупчване на хора един до различен обратно на всички рекомендации.

Малко преди края на работния ден изнервени клиенти са се сбили за тарелки месо в един от огромните магазини. Охраната не е съумяла да се оправи с спора, наложило се е да се намеси полиция. Критичната обстановка обаче бързо е овладяна.

Днес паническото извършване на покупки продължава. Опашки има пред бакалии, месарници, аптеки. Почти на всички места обаче чакащите са извън при съблюдаване на разстояние един от различен. Въведени са пропускателни режими – в обектите се позволяват по един или двама-трима клиенти.

В комерсиалните обекти се усеща натрапчиво мощна миризма на алкохол и дезинфектанти. Персоналът е с маски – ушити от плат и явно многослойни. Прави усещане, че доста от рафтовете са полупразни – грабят се пакетирани храни, консерви, сладкиши и всичко, което може да остане годно за ястие за две седмици. На места са изкупени тоалетната хартия, салфетките и даже яйцата.

И в случай че до неотдавна по-предпазливите използваха времето рано заран, с цел да избегнат опашките и контактите с други клиенти, от през днешния ден към този момент скупчванията на хора са почнали още от отварянето на магазините. /dnews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР