Опасенията са, че компанията ще бъде въвлечена в големи дълговеСливане

...
Опасенията са, че компанията ще бъде въвлечена в големи дълговеСливане
Коментари Харесай

Акционерите на VMware не искат сливане с Dell

Опасенията са, че компанията ще бъде въвлечена в огромни задължения

Сливане с Dell ще навреди доста на VMware, предизвести водещ акционер в компанията

Jericho Capital, един от най-големите акционери в софтуерната компания VMware, се опълчи изрично на концепцията за обединение с Dell, която се разисква от управлението на ИТ корпорацията, заяви Computer Reseller News.

Според мениджърите на Jericho Capital, сливането с Dell ще обремени VMware с задължения, вместо да усъвършенства синергията сред двете компании. По-рано Dell закупи EMC, под чийто надзор беше VMware, за сумата от 67 милиарда $ – договорка, която вкара Dell в големи отговорности.

Сливане на Dell и VMware ще „ унищожи акционерната стойност и ще навреди доста на VMware “, предизвести Джош Ресник, управител на Jericho Capital, който има 1,8% от акциите на софтуерната компания – водач в решенията за виртуализация.
още по тематиката
През февруари т.г. Dell заяви, че преглежда разнообразни разновидности за по-нататъшно развиване на бизнеса си, включително обединяване с VMware, издание на елементарни акции или продължение на активността в настоящия формат. При това Dell посочи, че продажба на компанията или дял във VMware на трети лица не е измежду разновидностите.

Наскоро телевизионният канал CNBC заяви, че Dell възнамерява да излезе на борсата без да съблюдава типичните формалности за това. Ускорената стратегия планува VMware официално да погълне Dell, което ще разреши на производителя на компютри и сторидж системи бързо да направи първично обществено предложение на акции (IPO), защото VMware има отлични финансови индикатори.

При сходна договорка създателят и основен изпълнителен шеф на Dell – Майкъл Дел, който преди няколко години изкупи компанията и я трансформира от обществена в частна, както и капиталовият фонд Silver Lake (голям акционер в Dell) ще получат акции на VMware, които по-късно могат да продадат на обществения пазар.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР