Опасенията на инвеститорите, че договореното свиване на петролния добив няма

...
Опасенията на инвеститорите, че договореното свиване на петролния добив няма
Коментари Харесай

Мрачна прогноза за потреблението на петрола потопи цените до нови дъна

Опасенията на вложителите, че контрактуваното стесняване на петролния рандеман няма да е задоволително, с цел да компенсира срутва на търсенето на горива, в композиция с мрачна прогноза за най-големият в историята спад на световното ползване поради ковид, доведоха до ново строполясване на цените на черното злато в сряда.

Юнските доставки на сорта Брент стигнаха 28.23 $ за барел, откакто преди ден изгубиха от цената си 6.7 на 100. Фючърсите на американския лек недопечен нефт с доставка през май пък задълбочават своя вчерашен спад от 10% и доближиха 19.20 $ за барел, което е най-ниско равнище от 2002 година Руският петрол Юралс също поевтиня до цена от 16.71 $ за барел.

Според оповестения разбор на Международната организация по енергетика (MAE) се чака търсенето на нефт през тази година да спадне с 9.3 млн. барела. Така ще бъде заличен сумарният напредък при потреблението на нефт през последното десетилетие, означи МАЕ.

Този исторически спад ще сведе международното ползване до към 90.6 милиона барела на ден, поради увеличението на карантинните ограничения и съвсем спрелия превоз по целия свят.

Само за април МАЕ чака спад на търсенето с 29 милиона барела дневно по отношение на същия интервал на 2019 година, което е най-ниско равнище от 1995 година насам.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР