Опасенията, че икономиката на Великобритания спря растежа си, получиха още

...
Опасенията, че икономиката на Великобритания спря растежа си, получиха още
Коментари Харесай

Brexit спря покупките на дребно на Острова

Опасенията, че стопанската система на Англия спря растежа си, получиха още едно удостоверение тази седмица. Консорциумът на английските търговци на дребно регистрира в собствен отчет, че годишният растеж на потребителските разноски е най-слабият от най-малко средата на 90-те години на предишния век, след като има сравними данни, написа The Guardian.

През юни т.г. общите продажби понижават с 1,3 % по отношение на предходния месец, а годишният напредък се забавя до едвам 0,6 %. И двата резултата са най-слабите от 1996 година, когато организацията прави сходни изследвания.

Очаква се в сряда националната статистика да регистрира растежа на брутния вътрешен артикул през второто тримесечие, като анализаторите чакат или застоялост, или първия спад от седем години насам.
 Икономиката на Англия най-вероятно се е свила за първи път от 2012 година
Икономиката на Англия най-вероятно се е свила за първи път от 2012 година

Паундът пада трети следващ ден и доближи $1,2576

Заплахата от Brexit без договорка слага Острова напът и към най-големият спад на бизнес вложенията от финансовата рецесия насам, по данни на Конфедерацията на английската промишленост. Тя предизвестява, че вложенията на бизнеса ще намалеят с към 1,3 % през 2019 година, като резултат от несигурността към бъдещето на страната.

През 2018 година вложенията към този момент се свиха с 0,4 %, до момента в който в останалите огромни стопански системи те продължиха да порастват.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР