Опасения, че имоти на военните – 173 декара, при Черноморец,

...
Опасения, че имоти на военните – 173 декара, при Черноморец,
Коментари Харесай

Протест Земягейт - хора си искат наследствена земя, взета от военните

Опасения, че парцели на военните – 173 декара, при Черноморец, ще бъдат продадени за градеж на великански хотелски комплекс. Става въпрос за парцели, които с разпореждане на държавното управление ще бъдат продадени – да вземем за пример нос Червенка, нос Атиа, като данъчната оценка е към 726 хиляди лв.. Това прави по малко над 4 лв. на квадратен метър, при цени от 80-100 евро в региона.
Имотът няма да се продава към този момент, споделят от военно министерство и прецизират, че занапред би трябвало да се минат процедури и възможната продажба ще е на по-висока оценка.
Според Милчо Димов, който е ръководител на локално съдружие, тези земи са отнети в интерес на военните и не се връщат на същинските притежатели единствено тъй като са употребени за военни цели. Искам да си върна наследствената земя – не мога, тъй като военните поставят ръка, сподели пред Нова телевизия стара жена. 30 години се борим за тази земя, добави различен възрастен мъж, като всички протестиращи настояват, че имат свои документи. А Димов се закани да има митинги, в това число обсада на пътища и групов иск против решението на държавното управление. На кого да имам вяра – на съобщение от държавното управление или на някакъв човек от Министерството на защитата, добави Димов.
Кметът на Черноморец Добри Добрев призна за напрежение и сподели, че то е основано от Министерския съвет. След като е отпаднала потребността от военни цели, в реда на нещата е военните да я върнат.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР