Опасен за здравето антибактериален дезинфектант е засечен при проверки на

...
Опасен за здравето антибактериален дезинфектант е засечен при проверки на
Коментари Харесай

Прокуратурата проверява опасен дезинфектант в търговската мрежа

 Опасен за здравето антибактериален дезинфектант е засечен при инспекции на органите на Министерство на вътрешните работи в комерсиалната мрежа в София. Материалите са докладвани на Софийската градска прокуратура.

Според проверяващите посоченото на етикета на въпросния артикул не отговаряло на неговото наличие. Веществото било направено от компания в София, като смесването на разнообразни дейни съставки било в случайно определени съчетания и без съблюдаване на каквито и да било софтуерни правила за централизация на такива. Това го прави рисково, както за живота, по този начин и за здравето на хората, които биха го използвали, оповестяват от държавното обвиняване.

Софийската градска прокуратура е упълномощила осъществяване на инспекция за осъществяване на генерална предварителна защита по отношение на неточни практики от страна на търговци, производители и други лица по веригата на доставяне в комерсиалната мрежа.

От прокуратурата показват още, че епидемиологичната обстановка и изчерпването на дезинфектанти и защитни средства от пазара е станало причина за неточни практики от страна на някои търговци.

Заради постъпила в прокуратурата информация, към този момент ще бъдат проверявани и нискобюджетни магазини от вида " Магазин за един лев ", с изключение на аптечната мрежа и огромните вериги.

През последните седмици се следи предложение и на защитни маски без обозначен производител, период на валидност, степен на биологическа дейна отбрана, напътствие за еднократна или многократна приложимост, страна на генезис, механически характерности на продукта, документи за стандартизация. Същото се отнася и за предлаганите на пазара ръкавици, като постоянно на кутиите липсва маркировка за периода на валидност, предопределение – за механически, медицински или за други профилирани действия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР