Опасен рецидивист получи поредната си 23 присъда. 29-годишният мъж ще

...
Опасен рецидивист получи поредната си 23 присъда. 29-годишният мъж ще
Коментари Харесай

Рекорд: Рецидивист чу 23-та си присъда за кражба в училище

Опасен рецидивист получи следващата си 23 присъда. 29-годишният мъж ще търпи наказване 5 години отнемане от независимост при непоколебим режим, откакто бе приет за отговорен от състав на Варненския областен съд.

Той е бил предаден на съда с две обвинявания от Окръжната прокуратура в морската столица – кражба на 6 мобилни телефона от варненско учебно заведение и обир на непознати движими движимости на негов прочут от пандиза. И двете закононарушения той направил в периода на условно предварителното му освобождение от пандиза по присъда за друго действие.

Подсъдимият има зад тила си 22 обособени присъди, по които е бил осъждан дейно за разнообразни периоди.

В правосъдно съвещание и при изискванията на кратко правосъдно разследване Варненският областен съд му наложи наказване 5 години отнемане от независимост за грабежа и 3 години отнемане от независимост за кражбата, като дефинира 29-годишният обвиняем да изтърпи по-тежкото от двете санкции.

На 11 ноември 2017 година подсъдимият се видял с негов прочут от пандиза. Качил се в автомобила му и когато мъжът паркирал колата си в региона на жп гарата във Варна, той препречил пътя му, нанесъл му няколко удара и издърпал чантичката на някогашния си сътрудник от пандиза. След това избягал. Отнетото със мощ при грабежа – пари, мобилен телефон, авто ключ и флаш-памет, е на стойност 345 лв..

Два дни след грабежа, представляващ рисков рецидив, мъжът влезнал в класна стая на варненско учебно заведение. Качил се на третия етаж, възползвал се от отсъствието на децата, които имали час във физкултурния салон, претърсил раниците им и лишил 6 мобилни телефона, като сумата им е 722 лв.. И това действие е осъществено в изискванията на рисков рецидив.

На 14 ноември 2017 година, мъжът бил открит от чиновник на полицията и арестуван, защото бил разгласен на търсене след закононарушенията, по които било формирано актуалното произвеждане.

Присъдата на Варненския областен съд предстои на обжалване пред Апелативния съд.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР