Опасен ли е за здравето дългият престой в помещенията, в

...
Опасен ли е за здравето дългият престой в помещенията, в
Коментари Харесай

Опасен ли е дългият престой в секнер?

Опасен ли е за здравето дългият престой в пространствата, в които се прави скенера? Как протича процедурата и допустимо ли е пациент да бъде пропуснат?

Скенерът в столичната болница " Свети Иван Рислски " е като този в Павликени. Искра е минала процедурата няколко пъти.
Искра, пациент: Не е ужасно. Стига да не се постанова да се да в една поза дълго време, тъй като ми е мъчително, само че по принцип 5 минути се устоя. Ако 6 часа съм вътре, може би ще съм обезпокоена.
В отделението по образна диагностика на " Свети Иван Рислски " недоумяват по какъв начин сътрудниците им от Павликени са не запомнили пациент на скенера.
Д-р Марин Пенков, шеф на отделението по " Образна диагностика " в УМБАЛ " Св. Иван Рилски ": Във всеки скенер има наложителен образен надзор през това оловно стъкло върху пациента и какво се случва с него. Дори апаратите се слагат, тъй че да може да има най-хубав образен надзор върху тях.
През цялото време процедурата се следи от лаборанти. След като завърши те би трябвало да изведат пациента от залата.
Д-р Марин Пенков, шеф на отделението по " Образна диагностика " в УМБАЛ " Св. Иван Рилски ": Правят изледването, скенирането, след което подвигат пациента от апарата и го изпращат там, откъдето е пристигнал.
В залата има рентгенови лъчи единствено до момента в който трае процедурата.
Д-р Марин Пенков, шеф на отделението по " Образна диагностика " в УМБАЛ " Св. Иван Рилски ": Не е рисково. Студено е до токова, че до момента в който работят апаратите генерират огромно количество топлота и за това би трябвало да бъдат темперирани на към 15 до 16 градуса. В момента, в който апаратът се спре, несъмнено, се стопират и климатиците.
В някои случаи при естествен престой по време на скенер се появяват нежелани реакции за пациента, като гадене и повръщане изясняват лекарите. Какво обаче може да се случи в случай че пациент остане 6 часа на скенера рентгенолзоите от " Свети Ивн Рислки " не могат да кажат, тъй като не са имали случай, като в Павликени.
 В болничното заведение в Павликени не помниха стара жена 6 часа затворена в скенер В болничното заведение в Павликени не помниха стара жена 6 часа затворена в скенер
Това e станало преди 10 дни в общинската болница в Павликени. Заради небрежността на служителката дамата е била оповестена за търсене от полицията, а б...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР