ООН вдига частично санкциите срещу Северна Корея, Съветът за сигурност

...
ООН вдига частично санкциите срещу Северна Корея, Съветът за сигурност
Коментари Харесай

ООН вдига частично санкциите срещу Северна Корея

Организация на обединените нации подвига отчасти глобите против Северна Корея , Съветът за сигурност разрешава на филантропични организации да работят в КНДР в продължение на шест месеца, оповестява " Анадолу ".

Съветът за сигурност дава изключения от наказания на Детския фонд на Организация на обединените нации (УНИЦЕФ), фондация Юджийн Бел, " Християнски другари на Корея " и канадско Неправителствени организации за опазване на здравето.

Решението разрешава " доставки на артикули за Северна Корея за филантропични стратегии , в това число за битка с туберкулозата и маларията ", оповестява " Йонхап ".

Частичното унищожаване на глобите идва след историческа среща сред президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп и севернокорейския водач Ким Чен-ун през 2018 година, на която Ким дава обещание да се спре на нуклеарните опити. Подобна втора намира се планува тази година, а преди няколко дни Тръмп разгласи огромен прогрес със Северна Корея .
 Северна Корея повече не е
Северна Корея повече не е " зложелател " на Република Корея

Това излиза наяве от нова " Бяла книга " на Министерството на защитата

Организация на обединените нации дава позволение за лист с пратките на УНИЦЕФ в Северна Корея, които включват компютри и монитори за приложимост в лечебни заведения , както и девет коли за спешна помощ на стойност 205 740 $ . Общата сума е на стойност към 520 000 $.

Северна Корея е утвърдила Договора за неразпространение на нуклеарното оръжие през 1985 година, само че се отдръпва през 2003 година, като цитира " американска експанзия ", с цел да оправдае решението си. През октомври 2006 година Организация на обединените нации осъди първия нуклеарен тест , осъществен от Северна Корея и наложи наказания , които бяха увеличени през 2016 година

Комитетът на Организация на обединените нации също по този начин позволява превозването на микрофони и високоговорители в страната .

Хуманитарни организации работещи в предишното в Северна Корея се оплакват , че " многопластовите наказания засягат техните интервенции посредством спиране на банкови транзакции , срив във веригите за доставки и закъснение при превозването на артикули ".
 Централно разузнавателно управление на САЩ разтопило ледовете със Северна Корея
Централно разузнавателно управление на САЩ разтопило ледовете със Северна Корея

Спецслужби подготвили срещата Тръмп - Ким
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР