ООН стартира инициатива за борба с разпространението на дезинформация по

...
ООН стартира инициатива за борба с разпространението на дезинформация по
Коментари Харесай

ООН стартира проект за борба с дезинформацията

ООН започва самодейност за битка с разпространяването на дезинформация във връзка с коронавирусната пандемия, заяви пресслужбата на организацията.

“Днес Организация на обединените нации започва самодейността „ Проверено “ за битка с възходящата дезинформация за COVID-19 посредством увеличение на размера и обсега на надеждна и точна информация ”, се споделя в отчета.

“Дезинформацията се популяризира онлайн, в Месинджър и от човек на човек. Авторите й употребяват комплицирани способи за основаване и разпространяване. За да се опълчват на това, учени и институции като Организация на обединените нации би трябвало да предават на хората точна информация, на която могат да се доверят ”, сподели генералният секретар Организация на обединените нации Антонио Гутериш, представен от РИА Новости.

Проектът се чака да дава информация по три тематики: просвета, взаимност и решения. В региона на науката информацията ще бъде отдадена на спасяването на живота от болести; информацията от секцията за взаимност следва да улеснява локалното и световно сътрудничество; разделът „ решения “ ще изисква поддръжка за потърпевшото население.

Според пресслужбата на Организация на обединените нации, самодейността предизвиква хората по света да се записват и да станат „ осведомителни доброволци “, с цел да споделят надеждно наличие и по този метод да подсигуряват сигурността на своите фамилии и общности. Очаква се доброволците да получават всекидневно тествано наличие, усъвършенствано за разпространяване, с елементарни, безапелационни известия, които или директно противодействат на дезинформацията, или запълват осведомителната празнота.

В отчета се споделя, че Департаментът на Организация на обединените нации за световни връзки ще управлява осъществяването на самодейността. „ Департаментът ще работи с организации на Организация на обединените нации и екипи, авторитетни лица, гражданското общество, бизнеса и медиите за разпространяване на надеждно и тъкмо наличие и със обществените мрежи за премахване на хейтърски и нездравословни изказвания по отношение на COVID-19, “ отбелязва пресслужбата на Организация на обединените нации

“В доста страни дезинформацията, разпространяваща се посредством цифрови канали, пречи на решаването на проблемите в опазването на здравето и предизвиква безредици. Има тревожни опити да се употребява рецесията за поощряване на национализма или навреждане на малцинствата ”, съобщи заместител генералният секретар на Организация на обединените нации по световните връзки Мелиса Флеминг.

Според нея обстановката може да се утежни, защото тежестта върху обществото нараства и пораждат стопански и обществени последствия от рецесията.

Според Флеминг самодейността също ще бъде ориентирана към смяна на тази наклонност и ще дава оптимистично наличие с образци за „ проявления на човещина “, както и ще отбелязва приноса на бежанците и мигрантите. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР