ООН създава фонд за оказване на помощ на страните с

...
ООН създава фонд за оказване на помощ на страните с
Коментари Харесай

ООН създава фонд за подкрепа на бедните страни в борбата срещу COVID-19

ООН основава фонд за оказване на помощ на страните с ниски и междинни приходи в битката с ковид и справяне с последствията от рецесията COVID-19, съобщи генералният секретар на организацията Антониу Гутериш.
Документът е отдаден на световния отговор на социално-икономическото влияние на пандемията COVID-19, оповестява РИА Новости, представени от БГНЕС.
" Организация на обединените нации основава нов многостранен целеви фонд за възобновяване и реакция на COVID-19, с цел да помогне на страните с ниски и междинни приходи да реагират на изключителната обстановка и да се възстановят от социално-икономическия потрес ", сподели Гутериш по време на видеопрезентация.
Освен това в отчета му се споделя, че на 13 март СЗО, дружно с Фонда на Организация на обединените нации и Швейцарския благотворителен фонд, са основали първия по рода си отговор на резултатите от ковид. Този фонд разрешава на хора, корпорации и институции на всички места по света да се обединят в световни старания за битка с ковид и неговите последствия.
" Набраните средства ще оказват помощ на здравните служащи, работещи на напред във времето, да свършат работата си, да лекуват пациенти и да проведат предварителни проучвания в региона на лекуването и имунизациите. Към днешна дата над 200 000 лица и организации са съдействали за този фонд, като са събрали повече от 95 милиона $ ", се отбелязва в отчета.
Организация на обединените нации приканва корпорациите и представителите на бизнеса да дават финансова и техническа поддръжка на държавните управления, като влагат в този фонд.
По-рано Гутериш разгласи старта на световен проект за филантропична реакция на обща стойност 2 милиарда $ за финансиране на битката против COVID-19 в най-бедните страни в света. Като част от проекта за филантропична реакция, ще бъдат доставени нужното лабораторно съоръжение за тестване на вируса и медикаменти за лекуване в уязвимите страни. В допълнение, станции за миене на ръце ще бъдат конфигурирани в лагери и обитаеми места. Предвижда се да започват осведомителни акции, които да изясняват по какъв начин да отбраните себе си и другите от вируса. Планът планува основаване на хъбове в цяла Африка, Азия и Латинска Америка за напредване на филантропични служащи и доставки там, където са най-необходими.
Последните вести за ковид може да следите ТУК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР