ООН с призив за хуманитарно примирие в Газа.Генералният секретар на

...
ООН с призив за хуманитарно примирие в Газа.Генералният секретар на
Коментари Харесай

ООН с призив за хуманитарно примирие в Газа

Организация на обединените нации с апел за филантропично помирение в Газа.Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш осъди очевидните съгласно него нарушавания на филантропичното право в Газа пред Съвета за сигурност, настоявайки за “незабавно филантропично преустановяване на огъня ” във войната сред Израел и “Хамас ”, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Организация на обединените нации с апел за филантропично помирение в Газа

“Дълбоко съм угрижен за явните нарушавания на интернационалното филантропично право, които следим в Газа. Нека бъдем ясни: никоя страна във въоръжен спор не стои над интернационалното филантропично право ”, акцентира той.

“За да се облекчи голямото страдалчество, да се улесни разпределянето на помощите по по-сигурен метод и да се улесни освобождението на заложниците, дублирам апела си за неотложно филантропично преустановяване на огъня ”, съобщи той пред министри и дипломати от десетки страни, събрали се в централата на Организация на обединените нации.

От събота насам интернационалната помощ идва на части през Египет. Според Организация на обединените нации тя е извънредно незадоволителна за тази дребна и бедна територия, бомбардирана от Израел след кървавото нахлуване на Хамас на 7 октомври.

“Това е капка в океана на потребностите ”, предизвести Антонио Гутериш пред препълнената зала на Съвета за сигурност. “Нещо повече, запасите от гориво на Организация на обединените нации в Газа ще бъдат изчерпани до няколко дни. Това ще бъде ново злополучие. Без гориво помощите не могат да се разпределят, лечебните заведения нямат електричество, а водата не може да се пречиства и изпомпва ”.

Още вести четете в категория Свят.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР