ООН поиска от Франция да отмени решението си за прекратяване

...
ООН поиска от Франция да отмени решението си за прекратяване
Коментари Харесай

ООН не се съгласи с решение за евтаназия във Франция

ООН изиска от Франция да анулира решението си за преустановяване на животоподдържащите системи на мъж, намиращ се във вегетативно положение от десетилетие. Комисията на Организация на обединените нации за правата на хората с увреждания се базира на дългогодишни правосъдни каузи, разделили фамилията на потърпевшия, съобщи БГНЕС.
Става дума за провокиралия бурни диспути във френското общество случай на Венсан Ламбер, който е претърпява тежки увреждания на мозъка след автомобилна злополука през 2008 година. Оттогава животът му се поддържа посредством изкуствено хранене и хидратация в болница в Реймс, Североизточна Франция.
През 2014 година лекарите, подкрепени от брачната половинка на Ламбер Рейчъл, пет от братята и сестрите му и племенника му Франсоа, взеха решение да спрат храненето и хидратацията му в сходство със закон за евтаназия във Франция, който няма наложителна мощ. Но неговите родители, надълбоко уверени католици, и неговият полубрат и сестра са получили правосъдна заповед за прекъсване на евтаназията, защото положението Ламбърт би могло да се усъвършенства с по-добро лекуване.
В отговор на реакцията на Организация на обединените нации, от министерството на опазването на здравето на Франция обявиха, че въпреки Франция да се преценява с решенията на комисията, тя не е под никакво законово условие да се придържа към тях.
" Ние не сме правно обвързани с решенията на тази комисия, само че несъмнено ще вземем поради това, което Организация на обединените нации споделя и ще отговорим, " гласи изказването на министерството, заяви Агенция Франс Прес.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР