ООН определи дата за начало на примирието между йеменските правителствени

...
ООН определи дата за начало на примирието между йеменските правителствени
Коментари Харесай

ООН определи дата за начало на примирието в йеменския град Ходейда

ООН дефинира дата за начало на примирието сред йеменските държавни сили и въоръжените отряди на бунтовническото придвижване "Ансар Аллах " (хусите) в град Ходейда.

Това заяви през днешния ден телевизионният канал "Ал Джазира ", като се базира на представител на управлението на хусите, съобщи ТАСС. Представителят сподели, че хусите са получили обръщение "от Организация на обединените нации, в което е избрана дата за преустановяване на огъня в Ходейда сред враждуващите страни - 18 декември ".

От 6 до 13 декември в двореца Йоханесберг край Стокхолм имаше съвещания за споразумяване на спора в Йемен. Враждуващите страни, които тогава се срещнаха за пръв път от две и половина години, подписаха съглашение за замяна на пленници и си връчиха един на различен описи със пандизчии. Планира се този развой да завърши до 20 януари, в случай че сред враждуващите страни още веднъж не избухнат различия.

На консултациите йеменското държавно управление и хусите се споразумяха и за прекъсване на огъня в Ходейда. По въпросите за работата на летището в Сана и консолидацията на националната банка двете страни към този момент не са постигнали договорености.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР