ООН навършва 75 години от своето основаване в условията на

...
ООН навършва 75 години от своето основаване в условията на
Коментари Харесай

ООН отбелязва 75 години от основаването си в условия на пандемия

Организация на обединените нации навършва 75 години от своето учредяване в изискванията на пандемията от Ковид-19. За да възстановят мира след края на Втората международна война, редица страни се сплотяват, с цел да положат основите на организацията на конференция в Сан Франциско.

В учредителната харта са заложени следните цели: сигурност, положителни връзки сред страните и общи решения на световните проблеми. Очаква се през днешния ден, 75 години по-късно, да стартира и 75-ата постоянна сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации. Дебатите ще се състоят сред 22 и 30 септември и са свързани с бъдещето на организацията и международното предизвикателство Covid-19.

Заради настоящата епидемиологична конюнктура международният конгрес ще се организира напълно онлайн, а не както по традиция в централата на Организация на обединените нации в Ню Йорк. В полемиките присъединяване ще вземе и българският министър-председател Бойко Борисов. Той ще показа целите на България по необятен набор от въпроси, свързани с района на Балканите. През актуалната 2020 година страната ни отбелязва 65-aта си годишнина от приемането й за член на международната организация.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР