ООН, Израел и Сирия постигнаха споразумение за отваряне на граничния

...
ООН, Израел и Сирия постигнаха споразумение за отваряне на граничния
Коментари Харесай

Израел и Сирия се съгласиха да отворят граничния пункт на Голан

ООН, Израел и Сирия реализираха съглашение за отваряне на граничния пункт в Кунейтра на Голанските възвишения в понеделник, заяви посланикът на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Ники Хейли, представена от " Гардиън ".

Хейли акцентира в известие, че отварянето на пункта " ще разреши на миротворците на Организация на обединените нации да покачат ограниченията за предварителна защита на спорове в региона на Голанските възвишения ".

Мисия на Организацията на обединените народи се пробва да опазва мира в демилитаризирана зона сред окупираните от Израел Голански възвишения и сирийския бранш, която е открита през 1974 година, само че миротворческата задача беше прекратена поради гражданската война в Сирия. UNDOF възобнови патрула в региона на пункта през август, откакто се изтегли през 2014 година, когато джихадисти от обвързвана с " Ал Кайда " формация поеха надзор над територията.

Миротворците възобновиха задачата си, откакто сирийската държавна войска си върна контрола над сирийската страна на пункта през юли.

Израел завладя Голанските възвишения по време на войната през 1967 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР