ООН е "изключително обезпокоена от рисковете от ескалация на насилието"

...
ООН е "изключително обезпокоена от рисковете от ескалация на насилието"
Коментари Харесай

Николай Младенов: Има риск от ескалация на насилието в Близкия Изток

Организация на обединените нации е "изключително обезпокоена от рисковете от ескалация на насилието " след решението на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на... към профила да признае едностранно Ерусалим за столица на Израел.

Това съобщи през днешния ден специфичният координатор на международната организация за близкоизточния кротичък развой Николай Младенов Николай Евтимов Младенов е определен за министър на външните работи от 41-ото... към профила, представен от Ройтерс и Агенция Франс Прес. Той приказва посредством видеоконферентна връзка от Ерусалим на изключително съвещание на Съвета за сигурност в Ню Йорк, отдадено на въпроса. "От 6 до 8 декември са оповестени "три дни на гнева ", напомни Младенов и предизвести, че това поражда риск от провокиране на "религиозен радикализъм ". Специалният координатор на Организация на обединените нации за мирния развой в Близкия изток прикани водачите в целия свят да "покажат мъдрост ", с цел да възстановят спокойствието в района.

Извънредното съвещание на Съвета за сигурност бе свикано по искане на Англия, Франция, Швеция, Боливия, Уругвай, Италия, Сенегал и Египет, отбелязва Ройтерс. Агенцията напомня, че хиляди палестинци излязоха на митинги против решението на Тръмп. Стотици от тях пострадаха и минимум един бе погубен в конфликти с израелски бойци през днешния ден.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР