ООН беше родена като еманация на надеждите и копнежите на

...
ООН беше родена като еманация на надеждите и копнежите на
Коментари Харесай

Захариева: ООН се роди като еманация на надеждите и копнежите на хората

ООН беше родена като еманация на очакванията и копнежите на хората на планетата за мир, независимост, човешки права и разцвет. През последните 75 години Организация на обединените нации се утвърди като дирек на интернационален ред и фундаментални човешки права и свободи. Това съобщи вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева по време на Общото заседание на Организацията на обединените народи, която навършва 75 години.

„ Годишнината на Организация на обединените нации е миг за размисъл. Оказа се, че 75 години не бяха задоволителни за реализиране на идеалите, заложени в хартата на Организация на обединените нации, нито даже сме покрай сбъдването на фантазиите на хората. Как да реализираме визията си за Обединените народи? Това е още една причина всички ние да се обединим и дружно да намерим съответни отговори на невижданите закани и провокации, пред които всички общества се изправят “, изясни Захариева и добави, че в това отношение Алиансът за многоликост, в чието учредяване през предишния септември взе участие и България, „ има значима роля “.

„ Как Обединените народи ще наподобяват на следващия ден зависи от нас. Можем да създадем бъдещето дружно. Позволете ни просто да го създадем “, приключи външният министър.

Всички участници в тазгодишното събитие бяха помолени да изпратят авансово записани своите изказвания посредством определени дипломати от всяка делегация при строги защитни ограничения. Общото заседание ще продължи до 26 септември.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР