Онзи ден сутринта (4 февруари), американският посланик Херо Мустафа вдъхна

...
Онзи ден сутринта (4 февруари), американският посланик Херо Мустафа вдъхна
Коментари Харесай

Мечти: Кой българин трябваше да бъде ударен от САЩ*

Онзи ден сутринта (4 февруари), американският дипломат Херо Мустафа вдъхна вяра в политическата душа на българския народ. Демократичният огромен брат щял за пръв път в историята да наложи наказания на български жител, забъркан в корупция, сподели госпожата, която за малко време сподели, че ще научи по-добре български, в сравнение с Бойко Борисов.
Тези завоалирани думи, да бъдем дори в по-евроатлантично въодушевление, ни накараха да се размечтаем. Абе не, няма да е някой толкова огромен, нещо приблизително най-вече, само че ще е знак някакъв, дуднеха разните му познати потенциали. И познаха - най-великата народна власт в света не видя в България нито един олигарх, проруски или не, нито един върховен служител, разпъващ чадър за корупция, нито един правосъден стожер, който да би трябвало да бъде напряко наказан - нищо не видя, с изключение на някаква поредна задявка с Русия. Съединени американски щати откриха КОЙ е този, който ни спъва демокрацията - един арбитър от Специализирания углавен съд, заедно с жена му и щерка им. Голяма пречка - от тези, които даже не си схванал какъв брой доста те спъват. Сърби те там нещо, само че разбираш къде чак когато Големият либерален брат те почеше!
А за два дни фантазиите си имаха криле - ехее. Мечтаеха всички - и леви, и десни, и комунисти, и евроатлантици, и партийни, и безпартийни, и умни, и тъпи, и красиви, и грозни. Защото всички виждаме гигантска неправда, въпреки да гледаме все в разнообразни направления. И през американския взор, без значение от ориентацията, все си мисля, че някак повече от един арбитър виждаме - нещо ей такова:
1. Делян Пеевски – но за какво Съединени американски щати да го сиктирдосва, той е почтен за всичко!
2. Бойко Борисов – единствено в случай че беше споделил " келеш " я на Тръмп, я на Помпео. Олеле, а " мисирка " на Иванка...
3. Румен Радев – кеф ти " Грипен " -и, кеф ти Решетников, само че пък с военачалник Деси някак се равнява по негово Тръмпейшество!
4. Ахмед Доган – хем е в пенсия, хем не напълно, хем е евроатлантик, хем изгря от Държавна сигурност...
5. Корнелия Нинова – малко за цвят, че тия работи с РМД-тата бяха от дълго време, само че аленото при петолъчката не избледнява в никакъв случай!
6. Валентин Златев – основният прокурор му отхвърля среща, преди този момент го намалиха в " Лукойл " - ами за руско-олигархско терзание си беше работата!
7. Васил Божков – в " грамитата " очевидно ще си остане, за нищо ги нямат!
8. Нено Димов – всички щяха да са удовлетворени, без него де!
9. Иван Гешев – няма метод, господин Иванов, той към този момент върви там със Сотир Цацаров!
10. Сотир Цацаров - няма метод, господин Иванов, и той върви там, с Иван Гешев!
11. Христо Иванов – цялостен нехоливудски поврат!
12. Цветан Цветанов – е не може толкоз да се объркат!
13. Сергей Станишев - не забравяме, само че вечно забавяме.
14. Волен Сидеров - тези публикации в " Демокрация " от 90-те очевидно са качени в верния списък и няма по какъв начин хем да ни вземат златото, хем пръста - пръстът на демокрацията ще е смушква до дупка!
15. Христо Ковачки – той наподобява по този начин, малко, в енергетиката и горенето... по този начин де, нездравословните излъчвания, на една вълна с Тръмп, само че това го прави съвършеният за отстрел изверг в сюжета. Твърде холивудски обаче.
16. Николай Малинов - Путин него награди, не арбитър Андон Миталов!
17. Александър Манолев – банално е една къща за посетители да се изравни с " Турски поток " и " Северен поток 2 ", сътрудници от " Биволъ ".
18. Иван Костов - по-голям виновник има ли?
19. Иванчева и Петрова - а по-големи корумпета има ли?!
20. Някой различен – за какво не, то за доста още има място!
В последна сметка – всеки да си избере и в случай че не го мързи, може да напише в мненията под материала и за своите повехнали очаквания. Или антинадежди – в България нали доста го съблюдаваме правилото на двете гледни точки!
( * )
Автор: Ивайло Ачев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР