Онзи ден осемгодишният ми син ме попита: Днес какво научи

...
Онзи ден осемгодишният ми син ме попита: Днес какво научи
Коментари Харесай

10 урока, които научих от бизнеса

Онзи ден осемгодишният ми наследник ме попита: „ Днес какво научи в работата? ” Той, несъмнено, имитираше въпроса, който всекидневно му задавам за нещата, които е запомнил в учебно заведение. И все пак думите му ме накараха да се замисля. Какво в действителност съм научил в работата си? Не просто през днешния ден, а всеки ден?

Затова отделих време и се замислих. Резултатът беше този лист, който обгръща в резюме най-ценните неща, които съм научил през годините на работа с най-различни хора – от програмисти през търговци до висши мениджъри.

1. Можете да извършите каквото пожелаете, само че не можете да свършите всичко.

В живота се срещат безбройни благоприятни условия и умеенето ви да постигате триумфи е лимитирано само от въображението ви. И въпреки всичко компромисите постоянно са нужни. Понякога изборът на една посока ви пречи да напреднете в друга.

2. Не може да се спори за убеждения.

Повечето хора считат, че убежденията им са разследване от справедливи обстоятелства. Истината е, че ние организираме и интерпретираме обстоятелствата въз основа на своите убеждения. Затова колкото повече обстоятелства внасяте в разногласието, в който защитавате обещано свое разбиране, толкоз по-малко евентуално е събеседникът ви да промени мнението си.

3. Натискът провокира опозиция.

Естествената човешка реакция на напън е да се даде отпор. Ето за какво през днешния ден „ твърдите продажби ” не работят и, в действителност, в никакъв случай не са работели. Това е и повода мениджмънтът с желязна ръка постоянно да се проваля.

4. Може да измененията единствено мислите и дейностите си.

Повечето неясноти и разочарования в живота и бизнеса идват от безплодните опити 1) да се опитваме да променим другите и 2) да се опитваме да променим външните събития. Всичко, което действително можете да контролирате, е методът ви на мислене, думите, които казвате и нещата, които вършиме.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР