Онлайн запознанствата са официално масово явление. Според Pew Research те

...
Онлайн запознанствата са официално масово явление. Според Pew Research те
Коментари Харесай

На лов за любов: 7 начина да се справим с умората от онлайн срещи

Онлайн запознанствата са публично всеобщо събитие. Според Pew Research те са по-често срещани измежду по-младите, в сравнение с измежду по-възрастните. Около 53% от хората под 30 години споделят, че са употребявали уебсайт или приложение за запознанства.

Проучване открива, че само 37% от хората на възраст сред 30 и 49 години са употребявали онлайн приложения за запознанства.

Тенденцията демонстрира, че с повишаването на възрастта, все по-малко хора са склонни да употребяват уеб сайтове за запознанства. Статистиката сочи, че единствено 20%, от хората на възраст 50 и 64 години употребяват сходни уеб сайтове.

Изследването открива, че един на всеки 10 сътрудници в зрелост е срещнал половинката си онлайн.

Тези констатации не са изненадващи, според терапевтът и възпитател по психологично здраве, Шийла Кис. Според нейните наблюдения мнозина са намерили любовта и са основали фамилии, с помощта на уеб страниците за онлайн запознанства. 

Според терапевтът онлайн запознанствата имат и редица дефекти.

" Умората от онлайн срещи създава емоционалното безсилие. То се получава в резултат от превъзмогването на психическите върхове и спадове на срещата с хора, с които желаеме да създадем връзка. Наред с доста други аспекти, онлайн запознанствата би трябвало да се оправят с проблемите към договарянията за точното време и място за срещата ", изяснява специалистът. 

Online dating gives singles endless opportunities to meet new people. Which isn't always a good thing. Swiping fatigue and burnout have become rising trends for online daters who crave more meaningful interactions.
— DatingAdvice.com (@DatingAdviceCom)
Всичко това може да бъде доста уморително

Кис споделя, по какъв начин е разговаряла с мъж посредством текстови известия в продължение на няколко седмици. " Наистина го харесах и бях развълнувана да го срещна в локален пиано бар. Вечерта на плануваната дата най-сетне настъпи. Появих се в пиано бара, а той по този начин и не го направи ", споделя за разочарованието си тя. 

Знаех, че би трябвало да се оправя с действителността на онлайн запознанствата, споделя терапевтът.  ако планирах да възобновя месечните си абонаменти (силно предлагам да платите за два или повече) и да продължа лова си за обич. Вместо да не преставам да седнал съм в гнева си, сътворих

Ето няколко насоки, които ще ви оказват помощ да се справите с умората от онлайн срещите: 

1. Говорете виртуално, само че се срещнете и персонално в границите на две седмици 

" Няма причина да отлагате срещата. Използвайте максимално времето си. Насрочете си час за виртуален чат или се срещнете онлайн в някое кафене. Това ще ви даде опция да прецените равнищата на интерес и химия по-рано. Ако човек не желае да отдели време за това, продължете напред. Той или тя евентуално играе игри или е прекомерно ангажиран, с цел да се среща. И в двата случая забавянето е неприятен знак ", съветва терапевтът и възпитател по психологично здраве, Шийла Кис. 

2. Когато се чувствате изтощени от онлайн запознанства, останете в платформата – пасивно

" Можете да очаквате да се справите с пристъпи на отмалялост от онлайн запознанства, в случай че сте съществени в намирането на подобаващия човек за вас, само че е неточност да позволите на тази отмалялост да ви отблъсне от платформа, която може да ви помогне да срещнете половинката си ", казва Кис. 

" Препоръчвам ви да останете в платформата пасивно. Това значи, че оставяте профила си и следите кой ви изпраща известия ", споделя тя. 

3. Създайте си надзорен лист за сигурност и стандарти

Има толкоз доста хора, които можете да срещнете онлайн. Изключително значимо е да сте наясно какво и кого търсите. Задайте си следните въпроси: Какви са моите стандарти? Какво би трябвало да направя, с цел да се усещам в сигурност, до момента в който се срещам онлайн? Какви корекции би трябвало да направя, с цел да се усещам позитивно и несъмнено в този развой?

4. Ако не премине теста за миризма, отдалечете се

 Доверете се на инстинкта си. Ако това, за което се е показал индивидът в чата, не дава отговор на действителността, на обстановката или просто имате необичайно чувство отдалечете се, съветва терапевтът.  " Не си намирайте извинения за хора или условия, които ви карат да се чувствате неловко ", показва Кис.

5. Създайте си мантра за справяне с отхвърлянето

Справянето с отхвърлянето може да бъде предизвикателство в онлайн запознанствата. " Създадох две мантри, които ми помогнаха да преодолея жилото на отхвърлянето, което е неизбежна част от онлайн срещите ", споделя специалистът. 

" Не забравяйте, че ние не реагираме на протичащото се. Реагираме на това, което си споделяме, че се случва ", посочва Шийла Кис. 

6. Разгледайте други варианти

Умората от онлайн срещи може да настъпи, когато се концентрирайте върху нея прекомерно интензивно. Не забравяйте да проучите други благоприятни условия за срещи -  обществени събирания и работни срещи.

7. Създайте си проект за самообслужване

Поддържайте мозъка, тялото, духа и душата си в баланс, като създадете проект за самообслужване и го спазвате. " Започнах здравословния табиет да карам колело, когато се срещах онлайн. Донесе ми доста успокоение и му се любувам до ден сегашен. Воденето на дневник, медитацията и ходенето пеша също могат да бъдат ефикасни принадлежности за включване в проект за самообслужване ", споделя терапевтът. 

В последна сметка онлайн запознанствата са страхотна опция за намиране на обич, споделя специалистът. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР