Онлайн залаганията се считат за сива зона в законодателството на

Онлайн залаганията се считат за сива зона в законодателството на ...

Онлайн залаганията.


Онлайн залаганията се считат за сива зона в законодателството на всяка една държава, особено в Канада. Означава ли това обаче, че канадците, които играят покер, например, в интернет, трябва да очакват в домовете им да нахлуят специалните части и да им вземат лаптопа? Краткият и прост отговор на този въпрос е „не“. По-дългият обаче ще внесе повече яснота.

Независимо дали става дума за проблеми с офшорните хазартни сайтове или за такива, свързани със споделяне на информация, всички действащи закони в Канада ще трябва да претърпят сериозни трансформации, за да се справят с усложненията на модерния свят. Днес имат над 1 млрд. хора по света, които разполагат със смарт устройства, респективно могат да играят отвсякъде и по всяко време.

Онлайн хазартът в Канада придобива все по-голяма популярност. През 2018г. около 70% от канадците по един или друг начин са залагали. Но и досега Федералното правителство все още не е приело никакво специфично законодателство по отношение на онлайн казината.

В Канада хазартът попада под юрисдикцията на провинциите. Но защо се озовава и в сивото пространство на законодателството? Защото има безброй много сайтове за игри, регистрирани в офшорни зони. Голяма част от казината, които оперират онлайн, се намират, например, в Малта, Коста Рика и др. Самото им квалифициране като офшорни е леко объркващо, тъй като много от тези т.нар. „офшорни казина“ са разположени на канадска територия. Например, още през 1996г. в област Канауейк Моухоук, разположена извън Монреал, е намерена вратичка в закона. Стотици канадски казина успяха да получат лицензи и да работят успешно по този начин.

Източник: econ.bg